"Miután forgalmazom, ismerem a kollektorokat.
Ha egy kicsit jobban ismernéd a konkurencia (sicc) termékeit, ezt illene tudnod. Mint ahogy azt is, mikor kell alkalmazni a hóleolvasztó - a gyengébbek kedvéért - jégtelenítő funkciót.
Mellény, mellény, mellény!:( " IDÉZET VÉGE
Félreértettél kérlek, nem először. Én azt írtam, hogy a csöveken nem maradt meg a hó,
mivel nem alkotnak összefüggő felületet. Így nem kell foglalkozni a hó letakarításával,
sem a leolvasztással, ami ez esetben kárbaveszett hőenergia. Nem értem, miért kellene behatóan megismernem, hogyan kell a síkkollektorokról havat olvasztani, amikor nekem nincsenek síkkollektoraim.
256-os hozzászólásodban írtad: " szabadtéri uszoda fűtésére vákumcsöves kollektor"
Ezt kifejtenéd bővebben? A szakirodalom a "solarpool absorber" , vagyis fedetlen,
zéró hőszigetelésű fekete műanyagcső-rendszereket ajánlja, mivel a delta T nulla
körül van ebben az üzemmódban. Szintén nem én írom, hanem a szakirodalomban
olvastam, hogy a vákuumcsövek alacsony hőveszteségük miatt különösen jó teljesítményt produkálnak téli hideg viszonyok közepette.
Légyszíves magyarázd el nekem- mint egy betévedt vevőnek- miért is vegyek medencefűtéshez vákuumcsöves napkollektort, háromszor drágábban.
256-os hozzászólásodban említett Buderus síkkollektorok tervezési segédletében
a Buderus Logasol SK3 ( ha jól emlékszem, nem tudom könyv nélkül a konkurenciát)
napkollektorral kapcsolatban maga a Buderus cég ódákat zeng a Drain-Back üzemmódról. Hangsúlyozom, egy német gyártó a saját gyártmányával kapcsolatban
magasztalja a visszaeresztős üzemmódot. TEHÁT: nem én találtam ki (sajnos ) a
Drain-Back üzemmódot. Miért nem ezt alkalmazzák mégsem az erre alkalmas síkkollektoroknál sem a telepítők? ( a fagyálló benne van a szet-ben ??)
Mert elő kellene venni a vízmértéket, és nem kell visszajárni fagyálló ellenőrzés céljából, és akkor miből élünk meg jövőre?
A Buderus tervezési segédletet - egy szavadba kerül - elküldöm, tanulni sohasem
késő.
A napokban feltettünk néhány fájl-t, azzal kapcsolatban, hogy az olcsóbb gyengébb-e, mi a véleményed?
Valamint: légy szíves meghivatkozni, melyik hozzászólásomban nyilatkoztam negatívan a Wolf kollektorokkal kapcsolatban, mert én nem emlékszem ilyen esetre.
Ha nem sértődsz meg, elmondanám, hogy a konkurencia szapulása az ellenkező
hatást váltja ki. Ez egy alapvető marketing szabály. Ha a német forgalmazók ezt nem oktatják, akkor ott még lesznek problémák( csak a gyengébbek kedvéért említem, ahogy Tőled hallottam )
ferembá