bertrand Creative Commons License 2005.03.13 0 0 530

Én sem emlékszem, mert mélyen aludtam, de biztos szép volt. :)

Úgy szoktam megjegyezni, hogy elmondom még egyszer hangosan v. elmesélem valakinek, akkor garantáltan emlékezni fogok rá. Reggel jól fog az agyad?

 

A könyv főszereplőjéről. Sokáig nem akartam elolvasni a könyvet, Kálvin téren nagyon hirdették a mozgólépcsőnél. Először nem is tudtam mi az. Én már akkor olvastam el a könyvet, amikor teljes mainstream lett és minden honnan ez folyt. Nem csalódtam, tetszett. Főhősnő érdekes, problémáival valamilyen szinten azonosolni tudok, több okból is. Én mondjuk ilyen nővel még nem találkoztam, az mondjuk nem jelent semmit, de ezen most gondolkodnom kéne. Mire vagy kíváncsi? Jellemezzem? Nem tudom. Tetszetenek az ellentétek, amik az egész életét körbefonják. A problémák forrása szerintem éppen az, hogy ezeket az ellentéteket nem tudja jól kezelni. Nem használja a fejét, érzéseivel nincs tisztában, de mégis megfigyelhető e kettő tényező között is a kontradikció (csak, hogy ne legyen az ellentét már... :)

Ez nem negatív vélemény, én így látom. Talán sok mindenben hasonlítunk is...

 

Csányi Sándor, igen őt ki is felejtettem. Én csak a Kontroll óta ismerem, figyelem jobban. Kontroll annyira nem tetszett, én mást vártam, de az underground szellemiség átüt rajta minden tekittben. Most jut eszembe, hol vérzett el? Úgy volt hogy legjobb külföldi Oscarra is jelölik.

 

A tekintet, igen. Mindig az emberek szemébe nézek... Sokan mondják, hogy egyszer majd valaki nagyon megver emiatt, de soha nem tapasztaltam ellenségeskedést emiatt, különben is „továbbállok” a nézésemmel, ha átvilágítottam az illetőt. Mint egy röntgen...

 

Jó ez a hullámvasút hasonlat, aranyos lehettél, ahogy ott kacagtál. :) Vadászrepülőre felülnél?

 

Csak érdemi vitát folytatok, érvek nélkül nem. És beismerem, ha tévedek... Sőt bocsánatot is kérek, ha...

 

Érdekes, hogy már olyan korán érdekelni kezdett a dolog. Engem bizonyos transzcedens dolgok mindig is érdekeltek, de annyira nem, hogy olvassak utána, pedig ajánlottak mindent. Annak azért örülök, hogy saját gondolataimmal olyan következtetésekre jutok, mint amilyxeneket olvasok. Ez örömmel és boldogsággal tölt el, ez feltölti az embert és nyugalmat ad.

 

 

 

 

Előzmény: Kéki Kata (529)