SebastiaoSalgado Creative Commons License 2005.03.13 0 0 328
Nagyon köszi!

Kb erre az árra számítottam.
Kérlek írd meg nekem (akár a mélemre), hogy mik vannak ebben az árban. Tároló van-e, mekkora (liter, és méret), mennyi kollektor, stb. Ugyanis most csinálom a második szint beépítését, és akkor úgy alakítom ki, hogy könnyedén adaptálható legyen.

Nem írtad, hogy a drainback, és a hagyományos rendszer között van-e számottevő energiatermelés különbség. Bár nekem valószínűleg ígyis úgyis vákuumcsöves lesz, mert nekem télen kell majd a több melegvíz (nyáron inkább csak tusolunk, legtöbbször csak hideg vízzel).

Egyébként ez nem is olyan rossz ár, mert amennyiben jobban elterjed, gondolom olcsóbb lesz még 15-20%-kal. Ha ehhez hozzávesszük azt, hogy elvileg van rá támogatás (talán majd jövőre összejön), akkor az sokkal jobb megtérülést eredményez.

Nekem most úgysincs pénzem, de ha már most elkezdünk rá gyűjteni, és jövőre esetleg lesz már támogatás is, akkor jövőre beruházhatunk!
Addig még gyűjtöm a terveket, megoldásokat, és próbálok minél közelebb jutni egy passzív lakáshoz ;-)

Az 50-55 fokos vizet úgy kalkuláltam, hogy egy nap egy kád melegvíz biztosan elmegy fejenként, és ennek fele 50 fokos, fele 20, így lesz belőle kb 35-40 fokos víz.
Előzmény: ferembá (327)