Törölt nick Creative Commons License 2005.03.12 0 0 96

Ennek ketős oka van :

 

1./

akkoriban még dívott ( ilyenkor ez azt jelenti, hogy kötelező volt) a rendőrségnél az a zemlélet, hogy nálunk bajok/balesetek nem történnek, csak minden nagyon szép, jó, ........stb.

 

tehát tömegbalset NINCS.

Punktum.

 

Amikor mégis történt ilyen, akkor a közlekedési rendőrség értesítésre a belső karhatalom ( ez sorozott kiskatonákatjelentet csak NEM a hadsereg részei voltak hanem a BM alakulatai) egységeit, akik hermetikusan lezárták a teljes környéket.

 

Ennek lett olyan - sajnálatos - következménye, hogy mivel az emberek nem tudták a valót, a fantáziájukat hívták segítségül.

például a mendei balhéhoz - tévedésből - két helyről, közonti katasztrófa központ és az Új köztemetőtől is kiszállítottak 40-40 db koporsót, s az emberek azt híresztelték, hogy nem 36 halott volt, mint a hivatalos jelentésekben, hanem legalább 100 hisz saját szemével látta azt a rengeteg koporsót.

 

A mendei balhé után 1-2 évvel, egy akkoriban népszerű (élő) TV fórumban az egyik riporter rákérdezett az ország első számú vezetőjénél erre a titkolódzás okára.?

Ő mondta, hogy felesleges a titkolódzás és csak sületlenségeket szül.

 

ennek lett következménye, hogy a helvéciai balhé volt az első, s azóta mindegyik, amit tokkal-vonóval megírt a sajtó.

Még a katonavonatok baleseteit is.

 

 

2./

Másik ok.

Amit Te mlítettél, azok "házon belüli" vasutas balesetek.

A PFT-s pályabejárók, az ilyen események helyszínén emelt civil kereszteket eltávolították, ne emlékeztesse már az utasokat arra, hogy mi történt ott, régebben.

A további években bekövetkezett, több, autóbusz+vonat tömegszerencsétlenségnél felállított civil kereszteket, általában NEM távolították el. 

Itt 99%-ba a buszvezetők voltak a hibásak.

 

Nézd meg Kutason van e kereszt ?

 

Előzmény: Ifjuindy (94)