boattis Creative Commons License 2005.03.10 0 0 294

HHapci!

 

A festék rendben lesz!

Nem véletlenül írtam, hogy nem feltétlenül a legjobb a polikarbonát.

A Bayer homelapján szerepelnek a műszaki adatok (be kell regisztrálni, hogy hozzájuss), ha nem állja meg a helyét, Náluk reklamálj, én csak utánuk írtam. (és természetesen ez alapján vettem meg) A hőtágulása az alu keretnek sem éppen kicsi, így számításaim szerint csak 3-4 mm a különbség a kettő között, ezt pedig már egyszerűen áthidalja az EPDE gumi + normál üvegszorító. Ha netán mégse, marad a biztonsági üveg, de hangsúlyozom, ennek sokkal rosszabb a hőszigetelése, ami ellensúlyozza az UV szűrés által kinnrekedt energiát. Ha megnézel egy  fénysprektum diagramot, az UV energia értéke elenyésző.

Az IC az IR2130 és nem tudom mi bajod vele, mert itt nem kell 0,1%-on belül tartanod a fordulatszámot, és erre tökéletesen megfelel.

A lényeg az, hogy ne kapcsolgasson ki-be a szabályozó, mert a drainback ezt nehezebben viseli mint a glikolos rendszer, de sokkal jobb az össz hatásfoka nem beszélve számtalan  + előnyéről, ezért szerintem megéri az a kis ráfordítás egy egyszerű frekiváltóra.

A réz lemezre a hárfa úgy van felforrasztva, hogy ~100mm-ként ~30mm keményforrasztva 15% ezüst tartalmú pálcával, ami már majdnem önmagában is elég lehet, a maradék pedig lágyforrasz. Ha a rendszerem végre elindul (zord télben nincs igen kedvem a tetőn futkosni) csinálok róla hőtérképet, hogy mennyire tudja a hőt elvinni az abszorber lemezről. Ha nem jó, teljesen keményforrasztani is lehet. Ez mondjuk nem éppen költségtakarékos megoldás, és valószínűleg nem hozná a teljesítmény/ár arányt a kívánt irányba. Egyébként a cél az volt, hogy ez az arány a lehető legjobb legyen, esetleg némi hatásfok  csökkenés árán is. Inkább felteszek a gyári szükségesnél egy panellel többet, így a teljesítményem ugyan ott van, az ára meg még mindig a fele. Persze ezzel az elvvel nem kötelező egyetérteni.

Ferembá! Lesz rajz a bojler bekötésről? Természetesen az összehasonlító táblázat közkincsé tételével maxima egyetértek, márcsak ezért is, mert nekem már mutattad.

Bődületes eltérést tud produkálni télen a vákumcsöves cucc!

 

Üdv: boattis

Előzmény: HHapci (291)