kuller Creative Commons License 2005.03.09 0 0 5920
Köszi, válasz ment, a képről néhány apróság, (a többit leírtátok, friss festés, magyarok, stb..):

Hely:
A háztetők, nem a klasszikus orosz stílust képviselik. Nekem palának tűnik, és nem nádnak. A házak sátortetősek és nem a klasszikus "orosz" alakúak, mint a belinkelt képen. Ez persze nem jelent semmit, mert az oroszoknál is volt nem klasszikus parasztház, de felveti a kérdést, hogy oroszországban készült egyáltalán?
Ha megnézzük a közelebbi háztetőből két "zsinór" indul a lombok felé és a bal szélen a kerítés előtt is fut egy. Ez lehet, hogy elektromos vagy telefon kábel -habár annak eléggé szabálytalan-, de akkor méginkább valószínű, hogy nem oroszország, mert ott nem volt elterjedt a falvakban se a telefon, se a villanyáram. Vagy lehet ideiglenesen lefektetett "hadi" telefonkábel és akkor a fotó egy vezetési pont előtt készüt. (Ez a felvetés jobban magyarázza az őrt álló katonákat, mint az, hogy vigyáztak a harckocsira.)
Idő:
Mivel a T-34-es 43/76-as modell, így a kép készítésének ideje 43, 44, esetleg -de nagyon valószínűtlen- 45. (Azt nem tudom, hogy melyik hónaptól kerülhettek a csapatokhoz 43-as modell, és azt sem, hogy mikor zsákmányolhattak ilyet a magyarok. Ha 43 nyara után, akkor valszeg csak 44-ről beszélhetünk.) A katonákon meleg ruházat van, a növényzet miatt semmiképpen sem télen, kora tavasz vagy késő ősz készült a fotó. A kép az árnyékokból ítélve reggel vagy késődélután készült.

Összefoglalásként a legvalószínűbb: 43-44 nayara, magyar vezetési pont előtt és nem oroszországban.

Szerintem:)

A cső alatt lóg valami, amiről hosszannézés után sincsenk 5leteim, hogy mi lehet. Valaki másnak?
Előzmény: below (5910)