cryp Creative Commons License 2005.03.08 0 0 42
Már rég kitalálták a megoldást: __DINAMIKAKOMPRESSZOR__
Ez ugyanazt csinálja, mint a reklám-hangsáv mahinátorok, csak fordítottan. A tvműsorra ne lesz nagy hatással, mert az nincs turbózva. Ez egy kis áramkör, amit a hangcsatornába illesztve (a végerősítő és a tv alacsonyjelű kimenete közé - kis elektronikai hekkelés szükséges:)), megszünteti az üvöltő reklámokat, "kihere'li" a mahinált hangos 'hangokat', és nem nagyon (egy kicsit ugyan igen de nem vészesen) szól bele a normál műsor hangjába. Azon csodálkozok csak, hogy vajh, miért nem építik bele a tv-kbe ezt a filléres megoldást???? (összesküvés a háttérben?).
A régebbi kazettás magnókban mindenhol megtalálható (BHG, Videoton, stb...) a felvételi (és van ahol a lejátszás oldalon is) oldalon, hogy kiegynlítse a hangos és halk hangkat, ezáltal javítva a jel/zaj viszonyt -> érthetőbbé téve a felvételt.
Szerintem még jó üzletzet is lehetne ebből csinálni, csakhát ugye új tv-knél ugrik a gari ha belepiszkál a ember.... A régiekbe bele lehetne építeni eccerűen, annak aki már nagyo allergiás az üvöltő reklámokra...
Üdv, cryp.