Ma kora délután az időszakos oktatás után (amiről később még elképzelhető hogy ejtek néhány szót, mert érdekes dolgokat hallottam ott) bementem a Szegedi TIK-be (Tudományos Ismeretterjesztő Központ). A nem Szegedieknek elmondanám, hogy ez a most megnyilt egyetemi könyvtárunkat takarja, ahol a könyvtáron kívül még sok egyéb funkció fellelhető. 
Például a diákigazolvány érvényesítése is. Mértem az időt! 15 másodpercbe került elintézni az érvényesítést pedig sorban is álltam! Ugyhogy 31-e után senki se jöjjön nekem olyanokkal, hogy nagy a sor, nincs bélyeg stb. Ez nálam eddig se jött be, ezután pedig pláne!

De ami miatt most erről írok az nem más, mint az ott napokban folyó Egyetemi Állásbörze. A sok-sok gyógyszergyár (Gyere hozzánk ügynöknek, legfeljebb éhenhalsz..) mellett az egyik sarokban megbújva akadtam rá az EVOSOFT nevű cégre. Nem is ez az érdekes, hanem az, hogy milyen munkakörbe keresnek embereket!
Őszintén remélem nem számít reklámnak!
Íme:

Szoftverfejlesztő/projektvezető, vasúti biztosító-berendezések 
Az evosoft Hungary Kft. német-magyar szoftverfejlesztő cég budapesti irodája keres dinamikusan fejlődő csapatába, gyakorlattal rendelkező szoftverfejlesztő, ill. projektvezető munkatársakat azonnali munkakezdéssel.
Munkakör, feladatok leírása: részvétel nemzetközi szoftverfejlesztési feladatban, vasúti biztosító-berendezések projektorientált szoftverfejlesztésében, szoftver design, implementáció, tesztelés a legmagasabb műszaki és biztonsági színvonalon, tevékenység nemzetközi fejlesztői csapatban.
Elvárások: felsőfokú szakirányú végzettség, objekutmorientált szoftverfejlesztői tapasztalat, német nyelvtudás (minimálisan német nyelvű műszaki dokumentumok olvasása).
Előny: vasúti üzemirányítási ismeretek, vasúti biztosító-berendezések ismerete, többéves szakmai tapasztalat, tárgyalóképes angol nyelvismeret. 
Amit kínálunk: kellemes munkakörnyezet fiatal dinamikusan fejlődő csapatban, versenyképes jövedelem, előrelépési lehetőség, stabilitás, Magyarország egyik legjobb munkahelye (a Hewitt Institute független felmérése, 2004).
Fényképes önéletrajzot és motivációs levelet a pozíció pontos megjelölésével az evosoft-allas@evosoft.hu E-mail címre várjuk. 

Nem volt nagy érdeklődés ennél a standnál :( (Rajtam kívül gyk. senki.) Vasút? Ugyan már! Mindenki kikerülte! Én azért felkaptam a fejem (ez gondolom nem meglepő:) ), és érdeklődtem a fickónál. JAVA és C++ ismeret szükséges, ami szerintem nem nagy elvárás a mai világban. A vasúti bizber ismeret már sajnos annál ritkább! :( De gondolom az itteniek egy részének ez sem okoz túl nagy gondot :)
Aki gondolja holnap még ott találja az úriembert, de van honlapjuk is, ahol bővebb infó szerezhető róluk. Ha valaki tehát pont ilyesféle állást keres, akkor hajrá, és sok sikert!