orion64 Creative Commons License 2005.03.06 0 0 15

Ha már ilyen jól elvagyok itt egyedül, kiegészítem egy-két dologgal a témát.

Írtam, hogy sokan nem kostóltak még jó bort. Elég széles a baráti kör, sokszor vannak összeröffenések nálunk. Azt már tudják rólam, hogy elég tisztességes gyűjteményem van a pineccében, amire ráadásul büszke is vagyok, és szeretem kinálgatni néha rámenősen. Nem egyszer, és nem is kétszer jártam már úgy, hogy jött az óvatos duma,- én igazán nem szeretem a bort annyira, de talán egy kis édeset.- Én ilyenkor bólogatok nagy okosan, majd visszakérdezek, nem baj, ha félédes? Belemennek. Úgy szoktam tölteni ezután, hogy ne lássák a cimkét, (bár sok olyan tételem van amin nincs is) majd mikor jól kilelkendezik magukat (és kérnek még) , hogy milyen finom gyümölcsös és édeskés ez a bor megmutatom nekik a címkét vagy megmondom milyen bort ittak. Nagy rácsodálkozásokat okoz, mikor szembesülnek vele, hogy egy csontszáraz rizlinget vagy hárslevelűt mutattam nekik.

Sokan ekkor szembesülnek vele, hogy hát kérem ilyen bor is van a világon?

Meg, hogy egy szép száraz bort nem arról lehet megismerni, hogy összerántja a szánkat, hanem a szép gyümölcseiről, a harmonikus sav-alkohol egyensúlyáról, és a nagy extraktról.

Na ennyit mára a borokról, talán a topic is beindul.

 

orion   

Előzmény: orion64 (13)