orion64 Creative Commons License 2005.03.06 0 0 13

Egyébként ez az édes bor mizéria tapasztalatom szerint arra vezethető vissza, hogy nagyon sokan egész egyszerűen még életükben nem ittak tisztességes, jó bort. A borfogyasztás ugyan kezd divatossá válni, de sajnos a borkultúrától még messze vagyunk.

Mit csinál az átlag honpógár, ha bort akar inni. Jobbik esetben nem a piacra megy kannás gyomirtóért, hanem kultúráltan vásárol a hipermarketben. Látja ám, hogy van 2-300-ért minőségi száraz fehérbor. Megveszi, mert ez mán "minőségi", oszt mikor megkostolja kiköpi a fogait, olyan sz.r. Később ezért megveszi ugyanabból az édes vagy félédes változatot, és azt mondja, nocsak, ez milyen jó. Pedig a cukron kívúl nem érez más ízt, és nem tudja, hogy ugyanazt a bort issza amit tegnap kiköpött, csak raktak bele fél kila cukrot. De ugye az egyszeri borász is azt mondja, a cukor ápol és eltakar.

szvsz sajnos a tudatos és kultúrált borfogyasztást tanulni és tapasztalni kell, nem egy csettintésből áll. Több dolgot is el kéne fogadni az induláskor, um. az iható bornak bizony ára van, a jó bornak méginkább. Színvonalas fehérbort pl. nem lehet 2-300 ft- kihozni, még önköltségen sem, nemhogy kiskeráron. Azonkívűl meg kellene tanulni tudatosan kiválsztani a bort, és nem az alapján, hogy melyik van leárazva, vagy melyiknek szép a címkéje.

 

orion