pierresiorac Creative Commons License 2005.03.05 0 0 882

 

 

Keresztények a melegek házassága ellen

 

A család fogalma foglalt, férfi és nő tartós életközösségét jelenti - hangzott el azon a tegnapi rendezvényen, amelyet keresztény szervezetek tartottak Budapesten. Szalay Kornél Géza, a Keresztény Közéleti Akadémia Alapítvány elnöke emlékeztetett: az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség nemrégiben családvédelmi chartát tett közzé. A dokumentum azt állítja, hogy a "divattá váló homoszexualitás" aláássa a családban betöltött szerepeket, rombolja a családokat. (Korábban meleg érdek-képviseleti egyesületek közleményben tiltakoztak a charta ellen.)

Tegnap mintegy tíz keresztény kötődésű szervezet - közöttük a Házas Hétvége Katolikus Alapítvány és a Keresztény Orvosok Társasága - képviselői tanácskoztak a családvédelmi charta tartalmáról. A konzultáció a jövőben folytatódik, de a melegek házasságának elutasításáról nincs vita. Szeretnék - mondta Hollik István, az Ifjúsági Keresztény Szövetség alelnöke -, ha az alkotmány nevesítené, hogy a házasság egy férfi és egy nő tartós életközössége.

Szarka Istvánné, az Asszonyok a Nemzeti Egységért Mozgalom elnöke úgy vélte: rövidesen a sokszorosára nő a családvédelmi chartával egyetértő szervezetek száma. Család, anyaság, magzatvédelem - foglalta össze az általa vezetett mozgalom céljait. Szarkáné negyven éve él házasságban, három gyereke és hat unokája van: szerinte az ép családnál nincs fontosabb érték, ez a férfi sikereinek is a záloga.

 

Írja a NSZ