urbancsok Creative Commons License 2005.03.05 0 0 222

Huhh, minő kedélyek!

A kollektorokról itt tájékozódhatsz:

http://www.spf.ch/spf.php?radio=on&cflat=on&ctube=on&land=&drop=331&search_field=vagner

Te vagy az, aki puffer nélkül működteti a rendszerét?

Nem olvastam vissza, csak rémlik.

A pufferban nem az épületet kell tárolni, hanem annyi hőenergiát, amely elegendő a fűtési rendszer (legalább egyszeri) felfűtésére, és arra is elegendő, hogy a kollektorok nyári üzemet is átvészeljék. Ehhez persze megfelelő vezérlés is szükséges. 

A fűtési rendszerben " lévő komoly mennyiségű víznek"bele kell férni a tárolóba?
MIÉRT??
Meglehetősen ostoba kérdés, különösen úgy, hogy én nem mondtam ezt.

A Viessmann kollektorokra vonatkozott az a megjegyzésem, hogy forgalmazom. És nyílvánvalóan pikírt megjegyzésnek szántam.

A rendszerek tervezésénél azt az elvet igykszem alkalmazni, hogy mindíg komplett, azonos gyártótól szármzó rendszereket építsek. Ezért a Wolf-hoz és most már a Viessmann-hoz és a Buderus-hoz is a saját egységeit ajánlom.

De visszatérve a megjegyzésemre:

Sajnálom azokat az embereket akik úri passzióból vásárolnak. Ami a legdrágább és ami a legkorszerűbb az a legjobb. De túl sok lóvét nem adnak érte.

Ki merem jelenteni, hogy a Viessmann kondenzációs kazánja a legjobb a magyar piacon, így az ára is a legmagasabb. Ehhez a fűtési rendszerhez tartozik saját napkollektor, saját vezérlés...stb. Így komplett a rendszer, így tökéletesen összehangolt.

A magad fajta barkácsolók természetesen innen-onnan összevásárolt elekmekből is összerekják, és vállalnak minden későbbi kellemetlenséget ("kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk"), de én nem ajánlhatok és nem akarok eladni ilyet.

A saját rendszerem nettó ára: 1.908.828.-  Ennyiért bárki mgveheti nálam.

Fontonak tartom a szakemberekkel való értekezést, bár én szívesbben társalgok olyanokkal akik üzem közben is láttak már napkollektoros fűtést. Ez diszkrimináció, de ez van!

A referenciáikat a honlapunkon megtalálod:

http://www.urbancsok.hu/ref.php

Előzmény: ferembá (212)