Garesz Creative Commons License 2005.03.04 0 0 271

marinam! A ház mindenképpen nagyon aranyos és mutatós.

A tetőkkel mindig ez a baj. Ha van bennük egy-két törés az iszonyat feldobja a házat külcsínre. Ezért is tettünk bele mi is töréseket, na meg persze így jött ki a megoldás. Azonban törekedtünk arra, hogy egymással szembenálló tetősíkok ne legyenek mert az bonyolítja a dolgot. Így is tudom, hogy az előszoba felett extrém esetben kell majd számolnunk esetleg beázással amíg nem áll meg a sülyedés és nemtudjuk bebádogozni véglegesen.

A képen én is azt nézegettem, hogy miképpen fog majd mozogni a tetőd. A bele csúszás kérdése is érdekes, meg szerintem egy kis "szétcsúszás" is a nagytetőn be kelljen, hogy következzen, mert állítólag a tetők hajlásszöge pár alig látható fokot "simul". Ez logikus is ha azt vesszük hogy nemcsak lefelé való mozgást kell, hogy kövessen hanem az oromzati rönkök száradása miatt valamennyi nyíló mozgást is.

A Honka szerelési könyvben van erre a megoldásra egy fejezet szentelve. Bevallom őszintén, hogy jó német nyelvtudásom ellenére sem lett tiszta egészen, hogy miképpen is működik az a megoldás amiről kriszbácsi is írt. Annyi lett tiszta nekem is, hogy külön vannak a tető ezen szerkezetei és egy össze vissza faragott teknő szerüségbe összefogva mennek végbe a mozgások.

Mindenképpen figyeljétek majd árgus szemekkel az ott történteket annyit bizton mondhatok. Nálunk is megvannak a dolgok, hogy mi az amin keményen rajta kell tartani a szemünket. Illetve még annál is keményebben mint általában.  :-)

Előzmény: marinam (269)