Volt tüzér Creative Commons License 2005.03.03 0 0 591

Bocs, elrontottam. Az OP-tól balra.

A parancsnoknak? Az esze. Meg a tapasztalata. Na meg az, hogy kívülről fújta a szükséges szabályzatokat, és az abban előírtakat tudta alkalmazni a kabinban különféle helyekről származó információkkal. Vagyis a rutin. A szabályzatoktól egyébként nem volt szabad eltérni.

Mije volt még. Hát az, hogy ő egy kis magaslaton ült, és mindent látott. Látta az indikátorokat, látta a műszereket, és látott a háta mögött egy tervtáblát a saját lokátorokról, meg vele szemben egyet az általános légihelyzetről.

Egyébként annak idején rohadt sokat szívattak a lőszabályzattal. Először is addig nem is léphettél szolgálatba, amíg kívülről nem fújtad. Ügyeletes rávezető tisztnek sem, pláne ügyeletes parancsnoknak nem. Aztán időnként a parancsnoknak eszébe jutott, hogy "de régen is baszogattam az állományt", hát fogta magát és tartott egy előre be nem tervezett vizsgáztatást. Isten ments, hogy azon valaki nem felelt meg. Képzeld el, hogy ha valamelyik ügyeletes parancsnok nem felelt meg, azonnal vissza lett minősítve segéd rávezető tisztté. Ez meg egy parancsnoki beosztású tisztre nézve nagy égés volt.

Előzmény: Hpasp (588)