kriszbacsi73 Creative Commons License 2005.03.03 0 0 232
Hali Orange,

elvileg járható ez az út is, de szerintem gyakolatilag nem, hacsak nem teli vagy ismerősökkel, akik ilyen területen dolgoznak.
Ha kézi rönkből akarsz építeni, arra van pár magyar cég, velük ezt meg tudod játszani minden gond nélkül. Ha a gépi rönkből akarsz építeni, akkor a következő problémákkal
- a megfelelő rönkház építéséhez való fa kiválasztása nem egyszerű dolog, ehhez komoly szakértelem és tapasztalat kell
- Magyarországon nem tudok olyan cégről, akinek rendelkezésére áll az ilyen házak készítéséhez szükséges technológiai háttér (lehet hogy tévedek, ha igen, javítsatok ki)
- akinek megvannak a gépek, az nagy valószínűséggel ebben a konstrukcióban nem fog veled szóbaállni, mert a pénze egy része a faanyag értékesítéséből, a másik része meg a faanyag megmunkálásából származik.
- a költéségek akkor alacsonyak, ha a megmunkálás a nyersanyag kitermeléséhez lehető legközelebb van. Ha te valahol megveszed a fát, aztán ide-oda szállítod, akkor számolhatsz irdatlan szállítási költségekkel, mivel 3 kamion nyers rönkből lesz kb 2 kamion építési rönk. Egy megközelítő ár: Észtországból 1 kamion olyan 250 E HUF ból jön ki alsó hangon, lerakás és felrakás nélkül.
Előzmény: ORANGE6 (231)