Zöldlomb Creative Commons License 2005.02.28 0 0 366

Kedves hozzáértők!

 

Az van, hogy pénteken vettem egy ágdarálós komposztaprítót, egy AL-KO Silent power 5000 típusút. Szombaton be is üzemeltük, és meglepve tapasztaltuk, hogy mi mennyiséget, és méretet le bír darálni, ha...

És itt van a "ha". Az van, hogy nagyon nehezen indul el, van amikor a kapcsoló elfordítására valami kattan csak benne, van, amikor elkezd hangosan zúgni, és lassan felpörög, van amikor nem befele, hanem kifele indul csak meg. Átlagosan a tizedik, tizenötödik kapcsolóforgatás hatásos, az is csak akkor, ha lassan történik.

Szeretném megtudni, hogy miért van, lehet ez? Lehet-e ez azért, mert nagy a motor meg az áttétel, és kevés neki az egy fázis (Ezt én nem értem micsoda, de egy kollegám meg van róla győződve), lehet, hogy hosszú a hosszabbító (ez ca. 30 méter volt), vagy lehet, hogy még új és kopnak a szénkefék (mint egy fúrógépnél), vagy hibás a kapcsolópanel, és az elkövetkező 2 munkanapban vigyem vissza átcserélni egy jóra?

Sürgős segítségeteket várom, illetve fülest arra vonatkozólag, hogy kinek tudnék elsütni kb 2 köbméter nyárfamulcsot bezsákolva?

 

Üdv,

Zöldlomb