jedi1 Creative Commons License 2005.02.28 0 0 1

Először egy álmom akarom leírni.

 

Android voltam, egy fiatal párnál laktam. Lent volt a szállásom az alagsorban. Végeztem a napi dolgom, de valamivel több voltam mint átlagos ropbot. Olyasmi voltam mint Data a Start Trek filmekben. Valahogy volt bennem egy programhiba, ami miatt szerettem volna több lenni annál mint ami voltam.

Egy napon a pár férfitagja eltünt, nem tudom miért, nem is lényeges. Magam maradtam a szomorú úrnővel. Nagyon szerettem volna neki vigaszt nyújtani, ezért a napi feladatokon kívül is ott voltam mellette. Egy idő után nagyon közel kerültünk egymáshoz.

De egy napon mégis azzal fogadott hogy nem megy neki ez a kapcsolat, hisz én csak robot vagyok, és az is maradok. Szeret hozzám bújni, de többet nem tudok neki adni. Nagyon elszomorodtam, mert talán igaza volt. Én tudom hogy minden nap amit vele töltöttem, nekem félelmetes és egyben izgalmas fejlődés volt. Minden nap egy kicsit emberré váltam. De valószínűleg nem tudtam neki ezt megmutatni, nem tudtam viszonozni. Így mostmár félig ember, félig robot maradok az idők végezetéig.

felajánlottam hogy itt maradnék az alagsorban. Nincs hová mennem, és így tudok rá vigyázni. Ezt elfogadta.

Így leköltöztem vissza. Amikor még csak robot receptoraim voltak, nem is tünt fel hogy milyen sötét, hideg, és sivár az az alagsori helyiség. De már emberi érzékszerveim voltak. Bementem a kis kuckómba. Hazatértem.