ftonyo Creative Commons License 2005.02.26 0 0 76

PONy! Most ráálltál az "ftonyo basztatása" projektre?

 

Sebaj...

 

"A reálpolitáról viszont fogalmad sincs, tisztára érzelmi beállítottáságú a világképed. Ez pl. nagyon tetszett "Vhogy nem tudom felfogni, hogy NEKIK (angolok, amcsik) miért szabad mindenhol ott lenni" "

 

Ebben a kérdésben mindenki érzelmi beállitottságú. Ez egy.

Kettő: semmi sem predesztinál egy nemzetet sem arra, még az un reálpolitika sem, hogy mindenki más életébe belepofázzon.

Az angol-amerikai belepofázási hajlam a protestáns predesztinációs hitből ered. Őnekik Isten eleve elrendeltetett, mint kiválasztott népnek a világ feletti uralmat. Ők ebben hisznek, főleg az amcsik.

Emlékeztetlek a puritánok egyik lelkészének megjegyzésére, az indiánokkal kapcsolatban: "Ezeket az ÁLLATOKAT maga az ÖRDÖG küldte a MI FÖLDÜNKRE, hogy próbára tegye az Ő NÉPÉT."

No comment..........

 

Ilyen elvek nyomán világpolitikát alakitani - bűn. Ez nem világpolitika, reálpolitika, hanem az "Erősebb kutya b@szik" elve.

 

Természetes jelleggel ez kitermelte a maga ellenlábasait.

 

Miel itt ez a téma OFF, nem kivánok hosszas vitát nyitni Veled.

 

De. Ilyen elveken bárkinek joga van nagyhatalmasdit játszani, és ezért nem kell a "született gonosz" képében feltünnie álságos világvédő magyarázatokban.

 

De megközelithetjük ezt a kérdést gazdasági alapon is: mind a németek, mind az oroszok gazdasági-történeti szempontból megkésettek a "nyugati" világgal szemben. Ők is be alartak kapcsolódni a folyamatok alakitásába.

Ezt természetesen a "régiek" nem tűrték. De csupán ezek miatt népeket a született rosszak kategóriájába sorolni....

 

"Jó párszor pofára fogsz még esni mire felfogod hol húzódnak a valódi erővonalak. De addig fejtsd ki nyugodtan gyerekes hülyeségeidet, mit képzelsz te helyesnek és helytelennek. Erre valók a fórumok. "

 

Te meg mutass be áldozatot George W. Bush portréja előtt, öltözz USA zászlóba :)

 

 

Előzmény: ProfitOrientált Nyugdíjas (75)