schgy Creative Commons License 2005.02.25 0 0 100
Olvasta, mert ő nyitotta. Ráadásul a beírások jó 50 százaléka is tőle származik.
Mindenesetre, hogy egy kis részben ontopic is legyen.
Valaki emlegette milyen sok magyar jelentkezik a zöldkártyalottóra.
Én vagyok pl. idén az egyik és erre egy iszonyateccerű okom van. Már 5. éve itt dolgozom (mellesleg folyamatosan legálisan), de kissé elegem van abból, hogy nem tudok hazamenni látogatóba, mert a szept. 11 kissé pszichopata túlreagálása eredményeképpen nem lehet tudni mikor érnék vissza. A szakmám ugyanis azon szakmák között van, amik fennforgása esetén a rendelet bevezetése utáni első vízumkérésnél security cheking van, ami legalább 2 hét (ez még tökmindegy lenne, mert az 5 év alatt épp elég szabadságom gyűlt össze ahhoz, hogy ennyivel ne foglalkozzanak), legfeljebb 6 hónap (a rendelet szerint). Az egyetemen, ahol dolgozom elég sok külföldi van ahhoz is ráadásul, hogy statisztikailag látni lehessen eme rendelet érvényességét (elég sok embernek volt azóta problémája, mert van azért olyan is, akinek egyszerűen muszáj valamiért kilépnie az USA-ból, meg olyan is aki simán csak kevésbé előrelátó, vagy kockázatkedvelő) és hatását ( elég sokuk ragadt kinn jóval tovább, mint tervezte, ráadásul állampolgárságtól függetlenül).
Nem is beszélve arról a baromságról, amikor az orosz házaspár ismerősünk hazalátogatása ( és természetesen az ezzeljáró új vízumkérelem, mert ugye a vízumot a státusz érvényességéig adják, az meg itt hosszabbítható, a dolgokat ismerők számára megemlíthető, hogy mindkét szülőnek önálló H1b-je van már 2 éve, előtte háromig J-1 volt a papa, tehát szintén végig legálisak voltak) alkalmából a gyereknek tartották vissza a vízumát kb. két hónapra. A dologban annyi volt a mázli, hogy a szülők vissza tutdak jönni, mert egyrészt voltak otthon nagyszülők, akiknél maradhatott a fiú (egyébként az események idején ötéves) és véletlenül az egyik nagypapa amúgy is jött volna ide látogatóba, tehát a szülők után hozhatta a gyereket.
No azóta ők is intézik a zöldkártyájukat, mert ugyan ittmaradni örökre nem akarnak ma sem, de még egyszer nem szeretnének hasonló helyzetbe kerülni.
Szóval ennyit arról, hogy a zöldkártyára jelentkezők mennyisége nem feltétlenül csak a beözönölni vágyók tömegétől magas.
schgy

Előzmény: schpenoth (98)