Sziasztok!
Köszi mindenkinek a gartulációt így egyben,nem írok mindenkinek külön vissza:)))
Lassan nekilátok én is weboldalt készíteni,nehogy kimaradjak a sorból!:)))
Hogy lássunk pozitívumot is:tegnap írtam alá az utolsó papírt az OTP-nek,ma bejelentkezett az értékbecslő,hogy jönne pénteken...teljesen lehengerelt a gyorsaság:)
Az építőanyagra visszatérve:Csepel nekem kicsit messze van a szállítási költségek miatt...igazából csak a falak szigetelése az ami nagyobb tétel és én veszem meg..a többi már gépészet,festés,belső burkolás...ja és az eresz,de azt a legvégére hagyom...
Burkolatok(padló) szempontjából pedig eléggé korlátoltak a lehetőségeim ,parafa burkolatokat választottunk,elég kevés cég árusítja még jelenleg..fűtés szintén speciális,mivel Nobo-t egy cég forgalmaz,így nincs túl sok lehetőségem az akciókat kihasználni:(
Marad a számla nélküli vásárlás...esetleg:)))
A ház ára bőven kiteszi az 50%-ot ,amit le kell adnom...
Banki hitellel kapcsolatban :nálunk 40%-os készültségnél utal a bank,addig benne van a saját lóvénk és kivitelező meghitelezi a különbséget...ezt úgy sikerült elérnünk,hogy bankgaranciás szeződést kötünk,a készültségnek megfelelően a bank nekik utalja a pénzt,így be vannak biztosítva...ha a hiányzó összeget nem vállalná be a kivitelezőnk,akkor nem tudom hogyan lenne tovább...érdeklődtem áthidaló kölcsönről,OTP-nél már nincs ilyen...:((
Szinte minden cég 50%-ot kér előre sajnos...kérdem én,hogy ilyenkor nekem mi a garancia felém arranézve hogyha ők holnap csődöt jelentenek és ugrott a pénzem???semmi...ügyvédem tanácsolta ,hogy az ilyen cégeket felejtsem is el...ezt hálistennek megoldottuk úgy hogy 5 részletre szedtük szét a teljes költséget s így fizetünk...
Aki az elején van annak főleg hajrá,én már kezdek őszülni,pedig még csak a lábazatom van készen!:)))
Ja és érdekelne,hogy az újonann építők kivel tervezik az építést ,mik a tapasztalatok!
Üdv:
Jamie