Törölt nick Creative Commons License 2005.02.21 0 0 467

Köszönöm szépen a hosszú választ noni!

Először a kérdésedre: én már nem emlékszem, hogy volt-e emésztési problémám a psori előtt, olyan régen volt,. Most mindenesetre van: puffadás, emésztési bajok, stb. Pl tejet ezért nem iszom már régen - kizárólag savanyított formában. Furcsa módon akkor nem puffadtam,amikor radikálisan megszüntettem a szénhidrát fogyasztását, de ez aztán - valószínűleg a több hús miatt - a psorim soha nem látott mértékű romlását idézte elő. ..........Most változtatnom kell, azért keresem a tapasztalatokat. ............Olyan diétát keresek, ami mellett nem hízok, de nem rontja a sömit. A sok hal nagyon biztató, a káposztát is szeretem. Cukrot rég nem eszem, iszom (bár a mesterséges édesítők egy részétől hasgörcsöm van, igy azt sem), kenyeret csak saját sütésűt, amiben tudom, mi van, azt is barnát.

Sokáig ettem halolaj kapszulát (bár lehet, hogy nem azt, amit ajánlanak), de nem láttam változást.

A radikális szénhidrátmentesség azért sem tetszik, mert nem lehet gyümölcsöt enni!

Sajnos nálunk vidéken a TOMESA doktorai annyit sem értenek a psorihoz, mint mi. A klinikán értenek, szakrendelés is van, de ők szigorúan csak gyógyszerekben(kence), steroidokban gondolkoznak. még szerencse, hogy fénykezelés van! Meg persze góckutatás, ami ha nem hoz ki semmit, akkor rá lehet fogni, hogy a fogaid a bűnösek, hiszen ha nincs gyulladt fogad, akkor van esetleg ki nem nőtt bölcsességfog stb.... Valahogy csalódtam az orvostudományban.

Kétszer csináltam a TOMESÁt, javultam de nem múlt el, és azonnal visszajött, amint abbahagytam. Most nem tudom mi a helyzet az OEP miatt, de itt vidéken rengeteg hely volt mindig, örültek, ha volt elég beteg, és megsértődtek, mert nem jártam végig mind az 50-et( illetve az novemberi kezdés miatt az adott évi 50-et is).

Előzmény: noni2004 (457)