iM Creative Commons License 2005.02.17 0 0 703
Szia Mezenguz!

Most fedeztem fel ezt a topikot, még nem volt időm átolvasni, hamarosan megtörténik majd, de a beleolvasásnál feltűnt a Szabadszállással kapcsolatos kérdésed.

Szabadszálláson voltam katona 83-84-ben a harckocsi ezrednél. A légvédelmisek a mi laktanyánkban laktak, az ő épületük volt a 7-es emlékezetem szerint. 4 egyforma ilyen épület van ott, ezek közül a délnyugati a 7-es. Annak az alagsorában volt a mi híradósainknak műhelye, többször jártam ott benn, mert haverok voltak. Szintén abban az épületben volt elhelyezve egy "M" lövész ezred (egy alhadnagy volt a lőszer raktárosuk, jó barátságban voltam vele) egyetlen feltöltött század állománnyal.

Kifelé haladva észak felé Szabadszállásról a laktanyákat elhagyva három telephely volt. Az út jobb oldalán egy, itt jól látszott a radar, pedig jól be volt fásítva. Az út bal oldalán volt a masik kettő. A laktanyához közelebbi volt a rakétásoké, itt magas földhányás volt, a földhányás tetején leponyvázott légvédelmi géppuskák (14,5mm) vagy gépágyúk (ZU 23-2) voltak, mögötte színszerű építmények és egy? nagy beton épület. A távolabbi telephely volt a lőszerraktár (itt volt az én birodalmam), emlékezetem szerint a rakétásoknak ott nem volt épülete, csak nekünk és a lövészeknek, de erre nem esküszöm meg.

Valahol a laktanyán belül kellett még hogy legyen egy telephelyük, mert rendszeresen láttam a főkapun ki-be menni a rakéta szállító járműveket (ZIL-157), de hogy hová mentek és mit csináltak nem tudom.

Üdv

im
Előzmény: mezenguz (612)