Dr. Laufer Gabor Creative Commons License 2005.02.17 0 0 10181

Kedves eleonori,

 

Legyel szives valaszoljal Nekem is.........:-)

 

Mire?

 

Gabor

-----------------

Kedves zsizzsik,

 

Adott egy ismerősöm, aki 52 éves, 2x szült, még nem lépett a menopauzába. Évente eljár rákszűrésre, viszont a mell-szűrés igen bajos nála. A mellei tele vannak cisztával, már sima érintésre is fájdalmasak, nemhogy a mammográfiás összepréselésre. Többször kísérletezett már a vizsgálattal, az eredmény mindig ájulás volt. Gyanítom, hogy a dolog részben pszichés eredetű, tehát egy részről nem nálad a megoldás kulcsa.
Mégis, tudsz-e javasolni valamilyen más eljárást amivel az emlők szűrhetők, esetleg valami praktikát amit ilyen fájdalmas esetben alkalmazni lehet ?
Az ultrahang ad-e ebben a korban megbízható diagnózist ?

Nem annyira megbizhato mint a mammogram, de tobb a semminel.

 

Gabor

-----------------

Kedves trixi1973,

 

Most készülök a terhességre, 1 hónapja szedem az Elevit magzatvédő vitamint (napi 1), a Magne B6-ot (napi 3x1) és a Cetebe-t (napi 1). Sajnos az előző két terhességem során vashiányom volt, (ha fontos meg tudom nézni az értékeket) ezért most, még a teherbe esés előtt szeretném elkezdeni a Ferrocomp forte szedését. Kérdésem: mehet-e ez a gyógyszer a fent említett vitaminok mellett? Nem lesz sok, ill. nem közömbösítik egymást?

 

Nem tudod magad elore feltolteni vassal. Ha ez egy problema volt, menj el egy vervizsgalatra, nezzek meg a vas szintedet is, es annak megfeleloen kell ezeket szedni.

 

Gabor

------------------

Kedves mitla,

 

39 évesen a harmadik babámat várom, aki elég gyorsan követi a második gyerekemet, 16 hónap lesz köztük. A 19. hét közepén tartok most, és az a nagyon furcsa, hogy idáig semmi magzatmozgást nem éreztem. Az előző baba mozgása már a 17-18. hét körül egyértelmű volt. Tudom, hogy elöl van a méhlepény, és az nyilván tompítja a rúgkapát, na de jól van ez így? Mikor kezdjek idegeskedni?

 

Harmadik babaval 18-19. het korul szoktak a magzatmozgast eloszor erezni, de ebben van jelentos variacio. Ha olyan ket het mulva meg mindig semmi, jelentsd az orvosodnak.

 

Gabor

-----------------

Kedves Kovacs.Dori,

 

Hétfőn vettem be az utolsó Lindynette 20 tablettát.ez volt az első 21 tabletta.mennyi időnek kell eltelnie,hogy megjöjjön a menstruációm?????vagy mennyi idő a normális az utolsó szem beszedésétől számítva????????

az is lehetséges,hogy meg sem jön?????akkor aggódnom kellene????a barátommal ebben az időszakban is végig védekeztünk(ezen kívül is).

 

Mikolt valaszat vedd figyelembe.

 

Szinten, ha egyaltalan nem jon meg, csinalj egy terhessegtesztet, de kezd el a kovetkezo csomagot, mintha megjott volna. Ha a teszt negativ, 2 het mulva ismeteld meg.

 

Gabor

-------------------

Kedves eperdarabka,

 

Ez a topik nem kotekedesre, vagy masok kritizalasara van. Minden tovabbi ilyen jellegu hozzaszolas le lesz torolve altalam (igen, moderator is vagyok).

 

Gabor

---------------

Kedves luki11,

 

28 éves vagyok és 9 hónapja próbálok teherbe esni. nem szedtem fogamzásgátlót
és eddig nem voltak problémáim nőgyógyászati téren . aug óta nincsen normális
vérzésem. szept17 majd gyógyszerrel nov 17 és ismét gyógyszerrel /Norculut/
febr 1-én lett . Az orvos akihez eddig jártam csináltatott hormon vizsgálatot aminek jó lett az eredménye minden normális lett. Ő azt javasolta próbálkozzunk tovább mert
nincs gond szerinte össze fog jönni.... bár ezt már aug. óta mondogatja.
Elkezdtem a hőmérőzést az előző két ciklusban és minden alkalommal ua az adat
jön ki, 36,7C. most is a termékeny ciklusban kellene lennem de ehelyett 36,2-re csökkent két napja .. tehát nincs peteérésem. Mit tegyek ? keressek másik orvost?
mit tanácsol?

 

Ha 9 honapja probalsz teherbeesni, es korulbelul azota vannak menstruacios problemaid, akkor nem kizart hogy pszichologiai alapon vannak, annyira akarsz terhes lenni (majusban kezdtetek es augusztusban mar orvosnal voltal). Kozben azt sem irod hogy valaha voltal-e terhes.

A homerozes keveset er. Hasznalj peteeres jelzo palcikakat. Es nyugodj le, mert a panik csak hatraltatja a dolgot, akkor is ha minden rendben van.

 

Gabor