Némedi László __ Creative Commons License 2005.02.10 0 0 3235

Egyik ilyen dolog a történelem-hadtörténet oktatás lenne. Akik ezzel meg vannak fertőzve, azok sokkal jobban értik ennek jelentőségét.

 

A másik a Nemzetőrség, vagy valami hasonló, önkéntes, időszakos elfoglaltsággal járó katonai szolgálat. Az ebbe bekerülők természetesen szintén megértők (lesznek).

 

Ifjúság katonai nevelése. Halódnak az úttörők, és a cserkészek is. Ezt komolyabban kellene venni (sport, terepismeret...).

 

Át kell venni a tömegkommunikációs módszereket. Filmeket, versenyeket, reality show-kat kellene szervezni a témára, amit a Honvédségnek kellene finanszírozni.

 

Többen kellene, hogy éljenek gazdaságilag a katonaságból (iparra gondolok). De nagyjából kezdünk mindent külföldről venni, ami lényegében eltünteti a hadiiparunkat. Az ebben dolgozók biztosan megértőbbek lennének :)  (ez Amerikában nem is kérdés).

Egyébként is a HM nagy lobbistának kellene lennie. Amerikában eléggé kézben tartják azokat a dolgokat, amelyek negatív képet vetítenek a hadseregről. Pénz, sajtó, baráti közeg fordul az ellen, aki a hadsereg ellen szól (Háború ellenes lehetsz, de a hadsereget nem szidhatod kultúr közegben, még a mostani iraki helyzet kapcsán sem).

Keményen fel kellene lépni, minden negatív eseménnyel, ami a hadseregnek rossz image-t jelenthetne (pl. korrupció, embertelen dolgok...), Amerikában lásd Abu Gharib ügyet. Meg kell tisztítani a hadsereget a tisztátalan tisztektől. Ehhez felső akarat kellene, de utána rögtön alulról kellene kezdeményezés (nincs csak felülről irányított megtisztulás).

 

(hmmmm ezt beírom a honvédelem.hu-ra, hátha valami illetékes a programjához keres ötleteket... ...hátha valaki akar tenni valamit...)

 

Előzmény: Hamburger (3233)