tivadar Creative Commons License 2005.02.09 0 0 90

Kedves Mumu, azt gondolom, hogy elérkeztünk egy nagyon izgalmas pontra, kettőnk beszélgetéssorozatában. Remélem a továbblépés során is meg tudjuk őrizni egymás iránti tiszteletünket. Bízom benne.

Hirtelen nem jut eszembe melyik topicban írtam le legőszintébb meggyőződésemet a "jobb" vs. "bal" oldalak kapcsán, ám most megismétlem röviden:  A végső szétszakadás ember és ember között szerintem a transzcenens hit és a nem hit kérdésében történik.

Én a te mondataidat végtelenül tisztelve, és a magad meggyőződése szempontjából teljesen korrektnek és praktikusnak gondolom.  Ám egy ponton túl már nem tudok egyetérteni. És itt jön a gond, mert innentől én már csak olyan érveket tudok állítani, amelyek egy materialista ember számára Nem Tények (lsd.még zutymóval folytatott vitánkat), vagyis nincsenek.  És még a jóindulatú, elnéző mosolyod ELŐTT el kell mondanom neked: jelenlegi véleményem az, hogy aki 50 felett még ragaszkodik a materializmusához... azzal én nem tudok valódi vitát folytatni, és v.szeg ő sem velem. Hiszen óhatatlanul elbeszélünk egymás mellett.

 

Ha tudsz erre valami bíztatót mondani, akkor folytassuk.

Üdv: tr

Előzmény: Mumu (83)