berku Creative Commons License 2005.02.08 0 0 20

Sziasztok!

Nekem elég sok problémám van az óvodával, pontosabban az óvónőkkel. 3,5 éves ikreim vannak, vegyes csoportba járnak és ez sajnos a gyakorlatban úgy néz ki, hogy a kicsik teljesen a periférián vannak. (Pl. most nem farsangozhattak a nagyobbakkal, ők külön öltözhettek be délelőtt.)

Betegség miatt hosszúra nyúlt a téli szünet, két hete járnak újra és elhűlve tapaszalom, hogy naponta (!) tv-t néznek. Mikor puhatolóztam az óvónőnél, volt egy olyan megjegyzése, hogy "a Pókembert nem szoktuk nézni elalvás előtt" !!! :-(((

Egyelőre hárman vagyunk anyukák, akiknek ez nem tetszik és szólni szeretnénk. Többeket egyáltalán nem zavar.

Én a csoportváltáson is nagyon gondolkodom. Szept.-től új óvodába is szeretném átvinni őket (ha sikerül), de addig is nem tudom, mi a kisebbik rossz: ha félévente rángatom őket úly helyre, vagy ha még fél évig olyan helyre kell menniük nap mint nap, amit nem szeretnek. - Többek között a katonai - na jó, iskolai - stílusú fegyelmezés miatt sem. A csoport, amit kinéztem nem teljesen ismeretlen nekik, többször játszottak már ott, amíg a többiek úsztak.