Imen Creative Commons License 2005.02.08 0 0 80

Szerintem a bajok azért messze nem a kenyér minőségéről szólnak. ..... Nálunk például nagyon jó a pékség, gyertek Leányfalura:-) Itt kétnaposan is finom a kenyér, míg a franciaországi csodafinom kenyér csak aznap finom.... De ez aztán tényleg háziasszony szemlélet. Az, hogy mi van ezzel a kis országgal messze nem a pékek kenyerének minőségén kéne, hogy lemérjük. Annál is inkább mert a Magyarországon gyártott termékek nagy része mögött már "nyugati multik" állnak.

Volt pl. egy nagyon jó gyógyszergyárunk. Megvásárolta egy francia vállalat, és egy francia vezetés vezeti. Azóta elbocsátások tömege zajlott le. Ez érthető lenne egy bizonyos szintig. De amikor egy ember a munkáját képtelen már a napi 8 órában elvégezni, mert annyira hajtják, és folyamatosan túlóráznia kell, hogy egy két-három ember munkáját el tudja látni, ez már egészségtelen.... főleg olyankor, amikor anno ez veszélyes üzemnek minősült és a vegyszer gőzök miatt jóval kedvezőbbek voltak a munkaórák, munka körülmények. És ez egy példa - de számtalan ilyet mondhatnék. Tudott tény, hogy az emberek hajtanak, túlhajtják őket a külföldi nagy multi cégek - csak azért, hogy megmaradhassanak az állásukban. .... Aztán a bevétel nagy része kivándorol. Hol van ez a pékhez képest.... aki itt Magyarországon szintén természetesen hajnalban kel, hogy az áruja reggelre eljusson mindenhová.

 

Igenis támogatni kell a magyar gyártókat, igenis segiteni, és tőlük vásárolni, valamint óvni azokat a kereskedőket, akik a talponállásért hajtanak - nem pedig a nagy hipermarkettek, bevásárlóközpontok bevételeit növelni... amiből a magyar ember elenyésző részt kap csak.