Imen Creative Commons License 2005.02.07 0 0 71

Én sem vagyok igazán lelkes híve az EU-nak, nem is igen voltam. Adja Isten, hogy én gondoljam rosszul, és ne lássam a fától az erdőt. Úgy látom, hogy kis országunkat egy felvásárló piacnak tekintik csak, de igazából mi nem sokat nyerünk.

Itt van pl. a TB. Ha én kimegyek külföldre, akkor fizetheti majd a TB a kinti gyógyításomért a súlyos ottani árakat, ha ide jön egy EU tag, akkor itt elenyésző hányadáért (magyar árakért) megkapja az ő TB-je ugyan azokat a szolgáltatásokat. Közben pedig orvosaink - nem hibáztatom őket - szép lassan elhagyják az országot. Egyszer régen híresek voltunk orvosaink szakértelméért.... Adja Isten, hogy ez mindig így legyen, és itt, ebben a hazában.

De így van ez a magyar gazdákkal is, akik szép lassan tönkremennek.

Vásárolni vásárolunk, de magyar gyártó alig van már.

Budapesten csak végig kell menni az utcákon. A régi boltok nagy többsége beplakátozva, megszünve, vagy éppen kiárusítás alatt. Mindent tönkrevágnak a nagy bevásárlóközpontok, amik csak kiviszik a pénzt az országból, a hatalmas bérleti díjaikkal, amit a kiskereskedő alig bír kihozni magából.... de kénytelen bemenni a bevásárló központba, mert az utcára már szinte senki megy vásárolni. A magyar kereskedők pedig szép lassan tönkremennek és becsukhatják a boltot.

 

Nem tudom... nem szoktam beleszólni az ilyen beszélgetésekbe, mert nagyon háziasszony szemléletem van csak erről - de én így látom.

Előzmény: tivadar (69)