Boszorka Creative Commons License 2005.02.07 0 0 70

Mumu, már megint a szivemből beszéltél. Kész röhej, hogy pont mi képviseljük, te a baloldali én inkább a liberális eszméket. Nekem persze semmi objektiv tudásom nincs a mai magyar politikai elitről, csak a paraszti eszem és a nyitott szemem. Pl. nagyon örültem Meggyesinek és Gyurcsánynak is, mert róluk tudtam, hogy nem "uralkodásuk idején" akarnak meggazdagodni, mert már megtették előtte.

Antalról ellentétben veled igen rossz véleményem van. Ő volt a szocializmus elkényeztetett gyermeke akin aztán még a nagyzási hóbort is kitört. Arról nem beszélve, hogy igen közelről ismerem (sajnos) a betegségét. Mikor megtudta, nem kapaszkodni kellett volna a hatalomba, hanem gyorsan visszavonulni. Lehet, hogy akkor a sokunkban kialakult rossz vélemény is jobbá vált volna.

 

Na de végül is teljesen értelmetlen nekünk a kisembereknek a politikával foglalkozni. Semmi nem rajtunk múlik. Érdekes módon Svájcban soha nem tudtam, hogy ki az aktuális államelnök, akit mellesleg évente mint a vetésforgót váltanak és nem választják. Különben meg népszavaznak az emberek. Ma már kicsit többen, mert csak a kiküldött válaszborítékot kell bedobni a levélszekrénybe. Régebben 20-25%-os volt az általános választási részvétel. Aztán mégis milyen jól elvannak szegények. Igaz mindenki dolgozik és nem vár az államtól semmit, még a betegbiztosítását sem. Ott van igazi jó kapitalizmus. Az volt az egyetlen szimpatikus bennük. Kiváncsi vagyok a hazai lelkes jobboldaliak hogyan reagálnának egy ilyen jellegű államvezetésre.:-)

Előzmény: Mumu (67)