tivadar Creative Commons License 2005.02.07 0 0 69

Szép jóestét Mumu!

Én nem szeretem a l'art pour l'art vitát, sem kritizálást, se mást. Amit írtál az nagy többségében igaz, főleg a te státuszodat tekintve. A horizontod meg biztosan nagyobb mint az enyém.

De azt el kell mondanom, hogy én nem vagyok elájulva az EU-tól.  A KGST-nél bizonyára jobb, meg a varsói szerződésnél...

De már a jobb országok erősen húzódoznak a belépéstől.

És korántsem igazi vetélytársa az USÁ-nak, pedig ez volna a lényeg.

De a tagországok is igen megosztottak USA ill. iszlám viszonyuk tekintetében.

A felvételünk is úgy tűnik, inkább piacszerzési mintsem jótékonysági célokból történt.

 

És azt sem gondolom, hogy az illem kedvéért, bele kellene nyugodnunk véglegesen a kapitalizmust építő szocilisták örökös uralmába.

Sokan az EU-tól várják MO felemelkedését. Én ebben ilyen direkt módon nem hiszek. Dolgozni kellene mindenkinek, igen keményen, nem pedig kinyalva a multik hátsóját, vagyonokat gyűjteni.  50 év diktatúra, hatalmas államadósság, majd 15 "rendszerváltó" év után, nem vagyunk sehol, csak néhány milliárdos sütögeti a pecsenyéjét. Helyzetbe kellene már hozni az ún. középosztályt, mert hamarosan nem lesz a ki multik árudömpingjét megvásárolja.

 

Tudod, ingerültté tesz, hogy MO-on mindig suttogva kell beszélni igazságokról, hol a német, hol az orosz, hol az amcsi, vagy az EU miatt. Igazodunk évszázadok óta, és egyre szarabb helyzetbe kerülünk.

Persze, szerintem csak...   ;-))

tr.

 

 

Előzmény: Mumu (67)