tivadar Creative Commons License 2005.02.06 0 0 64

Egyet tessenek megérteni kedves yó baloldali barátaim! 

 

15 éve mondogatom (főleg magamban...) hogy ilyen helyzet,  hogy 50 év szovjet típusú, szocialista diktatúra után, quasi békésen átmenni kapitalista többpártrendszerbe -- ilyen helyzet eddig soha nem volt a világtörténelemben.  Ezt  igazán jól megoldnai hogy lehet(ett volna)  én nem tudom.

 

Egyet viszont tudok, az egészen biztosan rossz út, ha azok az emberek, akik az előző, kontraszelekciós, állampárti időkben a zsírosabb poziciókban  voltak,  ugyanazok, vagy közeli hozzátartozóik, most ebben az "ÚJ" rendszerben is ugyanolyan, vagy még magasabb poziciókba kerülve, ezúttal a "kapitalizmus építésében" is az első sorokban jeleskednek.

 

Az nem fogadható el,  hogy itt egy bizonyos réteg, minden rendszerben, minden helyzetben, ugyanazt az irányító, és hangadó szerepet töltse be!!!  Történjék bármi, - forradalom, v. békés rendszerváltás,- mindig ugyanazok folynak a csapból, és mindig megmondják a frankót.  Ha "véletlenül" egy Antall, v, egy Orbán jut a hatalom pillanatnyi csúcsára, ezek a csoportok azonnal éles támadásba mennek át (lsd. taxisblokád, Charta, Árpi bácsi hisztijei külföldön). Ha viszont akár egy expufajkás Horn, vagy egy milliárdos Apró unokavej regnál, ezek a hangadók egyszeribe elcsendesülnek. Milyen érdekes ?

 

 Kedves balosok, vajon H.GY.  M.P. és GY.F.  ennyire kiválóan vezette ezt az országot, és A.J. + O.V. annyira kirívóan rosszul,  hogy ez a megkülönböztetés indokolt lenne?

 

Szóval ezért van árok,  mert mi nem voltunk olyan ügyesek, mint a csehek és a németek, és itt hordozzuk a nyakunkon ezt a régi nomenklatúrát.

 

Remélem kultúrált tudtam maradni... ;-)

tr.

Előzmény: Mumu (61)