Szerintem itt nincs különösebb jogalapod reklamálni.Ha nem kérted az üregvédelmet,nem kaptál(ha csinálták volna,drágább lett volna).Megvetted a roncstelepi autódra az utángyártott elemet(és ez nem sértés!!!,ezeket a kiskocsikat nyugaton 5évesen kidobják,de szinte szó szerint,a tervezett élettartamuk 10év alatt van,aztán már minden nap ajándék).Az utángyártó meg ebből él,hogy nincs pénzed ugysem az új elemre,ezért elad neked mindenféle lemeznek kinéző szemetet,ő mossa kezeit,ha 3év után porrá hullik.A műhelyben megmondták mire számíthatsz.Ha rosszul csinálták volna meg,akkor egy hét,fél év,maximum 1év után lepergett volna róla minden,mint a tapétát a falról úgy lehetett volna hántani.Az,hogy valami a festék alatt rohad,ráadásul rossz konstrukció(magad írod,hogy megáll benne a víz)ehhez képest utcán tartod,ez ellen a világ legaranykezűbb csodafestője sem tud mit tenni.Az,hogy az utángyártot elem nem pontos,esetleg sehogy sem lehetett normálisan beállítva feltenni a helyére,megint egy másik dolog.
Korrekt fényezőt nem tudok én sem pest közelében(autószerelőt sem),(aki nem zseni,meg "olcsó",meg mindent egy nap alatt!!!..de:)aki ha odamegyek idegenként korrektül egyenesen és őszintén a szemembe nézve beszél velem,elmondja mennyiért mit mennyi idő alatt lehet,és ezt be is tartja.
Ezeket a kis titkokat,hogy valójában mi mennyi,és hogyan megy,szeretik megtartani maguknak,ahogy eddig tapasztaltam.Az "ügyfél" meg hagyja ott az autót,majd lesz belőle valami,valamikor,valahogy,kb X pénzért,de ez még változhat(sajna több lett,mert "sokat szívtunk")stb.