-Survivor Creative Commons License 2005.02.04 0 0 53
'...EZT a (z ú.n.) baloldalt...."
szvsz, itt veletlen ratapintottal a lenyegre, de ugyanez all az un. jobboldalra is (marha a fidesz mpp-t erted alatta)
ezek a kifejezesek hogy jobboldal + baloldal szvsz a magyar politikai eletben mar csak a politikai nagycirkusz megkulonbozteto cimkei. a nep kedveert. hogy legyen mit orditani az extazisban. szvsz mindket nagy politikai tomorules (mert erre megy es ment ki a jatek) neoliberalis zenekar , csak mas hangszeren jatszanak es mas kottabol. ennyi!!!
a latszat kulonbsegek pedig a gumicsont, hogy legyen min marakodni es izgulni a nepnek.
a szalak valahol ugyanott talalkoznak - meg joval a vegtelen elott- mindket pol. oldal eseten. hogy mik ezek a prioritasok? a terseg politikai es gazdasagi stabilitasanak es kiszamithatosaganak igenye a vilag gazdasag es vilag politika reszerol. az osszes tobbi hangzatos jobb-bal bullshit csak parasztvakitas.
mit gondoltok, miert rohant at a fidesz lohalalaban az un. ballib oldalrol az un. jobboldalra? (nem emlekeztek ra, mi?) es villamgyorsan felfujva magat bedaralta vagy eljelentektelenitette az osszes bizonytalan, kiszamithatalan es veszelyesnek itelt "jobb oldali, nemzeti, etc." partot, partocskat. egesz egyszeruen azert volt ra szukseg, hogy barmelyik politikai tomb ( a ketto kozul) kerul hatalomra, tobbe-kevesbe kiszamithato legyen az iranyvonal es ne legyen esetlegesen veszely a terseg gazdasagi-politikai stabilitasara. ennyire egyszeru!! a kizarolag szuken vett nemzeti erdekeket kepviselo partokat marginalizalni kellett.
nem veletlen, hogy az USA modellt hozzak fel kovetendo peldanak: igazabol nincs nagy kulonbseg hogy X es csapata vagy Y es csapata kerul a hajo vezenylo termebe es pk. hidjara. attol a hajo nagyjabol ugyanarra es ugyanazon menetrend szerint megy. Az igazan lenyeges feladatuk, hogy minden jol mukodjon a hajo fedelzeten, es ne fussanak zatonyra!
:-)))

Udv
S.
Előzmény: tivadar (5)