schgy Creative Commons License 2005.02.04 0 0 52
"Mindössze azt szeretném, hogy egyszer már legyen végre magas szinten kibeszélve, hogy addig nem lehet nemzeti kiegyezés, amíg az ún. bal kisajátítja magának az igazságot."
És lehetőleg ne az legyen a kibeszélés eredménye, hogy a jobboldalnak mondottak által kisajátított igazság az egyetlen lehetséges igazság, mert az sem lenne jó.
"S majd ha ebben össztársadalmilag megállapodunk, és kiderül hogy nem a milliárdosok pártja a valós baloldal, és nem a Fidesz a szegények ellensége, AKKOR majd lehet beszélni egyfajta társadalmi összefogásról. ADDIG NEM."
Ebben, ha a kiabálást és az ultimatív jelleget félretennéd, akár azonnal meg is lehetne állapodni. A Fidesz tényleg nem ellensége a szegényeknek, legalábbis nem jobban, mint az MSZP, vagy bármelyik másik párt. A "milliárdosok pártja", bár én ilyenről nem tudok Magyarországon, és máshol sem, bár biztos az MSZP-re gondoltál, valóban nem baloldal (az MSZP sem az, csak balnak mondott ma Magyarországon).
Egyébként olyanok, akiknek a bal valóban egyetlen alternatívája (az már nem is alternatíva egyébként, mert ahhoz legalább kétféle lehetőség kell, ez meg ugye egy lenne) elég kevesen vannak. Viszont jobboldali is többféle lehetne (mint ahogy baloldalon is a skála elég széles,már csak azért is, mert a baloldal-jobboldal felosztás szerintem túl egydimenzionális). Ma Magyarországon mindkét oldalról inkább a feleslegesen kategorikus és sértett rétegek hangja hallatszik, ahelyett, ami a normális lenne. Ezt ki is próbálhatod, mert a megfelelő paneleket a hozzászólásodba téve kitűnő agresszívbalos hozzászólást lehet gyártani, amin joggal húzná fel magát minden normális jobbos.
Esetleg meg kellene tanulnia mindkét oldalnak pontosabban sértegetnie :-(
schgy
Előzmény: tivadar (47)