schgy Creative Commons License 2005.02.04 0 0 51
"ad.1. A SZU az nem azonos MO-gal, mégha sokan szerették volna is eggyéolvasztani..."
Nem is ezt mondtam, csak azt, hogy az két állítás egyoldalúsága és bizonyos körökben a népszerűsége hasonló.
"ad.4. Kádár elől 56-ban 200 ezren "tántorogtak ki" az országból, pedig nem volt világgazdasági válság. Aztán meg nem tudtak kitántorogni, mert Ausztria felé aknazár volt. Pedig sokan szerettek volna."
Ez egyébként tegnap járt az agyamban (aztán úgy gondoltam, így is elég hosszú vagyok), mint példa egy olyan dologra, amiben kétségkívül jobb volt a Horthy-féle időszak. Valóban, legalábbis a gettóbagyüjtések és munkaszolgálatok előtt legalább kimenni lehetett (ill. kellett annak, aki pl. tanulni akart és véletlenül nem volt eléggé "nemzsidónak tekintett").
Egyébként pl. anyám 56-ban ki akart menni és akikkel ment volna, azok ki is jutottak. Node volt egy apja is (akiről írtam a topic 13-as hozzászólásában), akit ugye nem igazoltak, kitelepítettek (előtte meg Felvidékről menekült be Magyarországra a családja , ami egy külön mese és szintén járt többrendbeli sérelmekkel itthon is) közölte vele, hogy, ha akar mehet, de elindulás előtt gondolkozzon. Mint a létezésem is mutatja, nem ment.
"ad.5. Sajnálom, hogy téged is irritál az alig 20%-os jobbmédia hangja. Az a jó amikor a jobboldal is a baloldalé, "az ellenzékünk is mi vagyunk"..."
Megintcsak nem ezt mondtam. A jobboldali hang nem irritál, csak az a makacs egyoldalúság, amit a jobb oldali média hangosabb része művel "egyensúlyképzés" címszóval. Szerintem ugyanis nem attól lesz egyensúly (meg nyugalom), ha az egyik oldal baromságát a másik oldal egy legalább akkora baromsággal próbálja meg kiegyenlíteni (ezt egyébként szintén mindkét oldal "hangos"-ai nagy előszeretettel teszik).
schgy
a második és harmadik pontoddal sem értek teljesen egyet, de különböző okokból nem részletezem most, csak ha érdekel.
Előzmény: tivadar (43)