Hpasp Creative Commons License 2005.02.04 0 0 12

Jól értelmeztem, hogy mára csak csapatlégvédelmi eszközök - Kub és Mistral - maradtak ( azok is Győrben ) és az _összes_ korábbi, fixen telepített, vagy mobilizálható rakéták - Nyeva, Volhov, Vega, stb. - felszámolásra kerültek?

 

Igen. 2000-ben megszűnt a 11. légvédelmi rakéta (akkor már) ezred.

 

Ha így van, Paksot, Százhalombattát, Ferihegyet mivel védik?

 

Semmivel. (A NATO véd minket :)

 

 És a 11. dandár felszámolása azt jelenti, hogy ezentúl Budapest fölé is bármi berepülhet?

 

Ígyvan.

 

Ha éles helyzet van, akkor a 12. ezred KUB ütegei települnek.

Lásd: http://www.raketadandar.hu/index_elemei/archivum.htm

2004. október 14-15-én rendezték meg hazánkban a baloldali vezetők csúcstalálkozóját. A találkozó helyszíne a balatonöszödi kormányüdülő volt. A „Haladó kormányzás” konferencián résztvevő országok képviselőinek védelme érdekében – melyben a dandár is fontos feladatot kapott – a helyszínt és a légteret szinte hermetikusan lezárták. A dandár kijelölt alegysége hétfőn kombinált menet végrehajtásával kezdte meg a számára meghatározott körlet elfoglalását. A Molnár Sándor alezredes – az 1. légvédelmi rakétaosztály parancsnoka – által vezetett több mint 200 fős vegyes kötelék a technikai eszközök megérkezése, illetve a harcrend elfoglalása és az állomány körleteinek elfoglalása után október 12-én 12.00-ra elérte az elrendelt készenléti állapotot.

A zord időjárási és elhelyezési körülmények ellenére a három különböző alegységből összeállított csapat kiválóan helytállt. A kötelék október 16-án szombaton visszatért a helyőrségbe.

Előzmény: Stylist (11)