FSO Papa Creative Commons License 2005.01.31 0 0 189

Üdv!

 

Egy egészen más témában írnék: röpke egy hónap alatt már másodszor sikerül elkápráztatniuk a dunakeszi rendőröknek (a szó valós értelmében). Először decemberben belém tolatott egy (mint később kiderült, gödi) barom teherautós a Fóti út egyik leágazásában. Ugyan tisztának tűnt az ügy, de biztos ami ziher, azonnal hívtam a rendőrséget. Fel voltam készülve, hogy órákig ott kell fagyoskodni, mire valaki egyáltalán kijön. 5 (!) perc alatt ott volt a járőr Octavia kombi, rendkívül korrekt volt, azonnal meg is bírságolta a szabálytalankodót, adott nevet, telefonszámot a kapitánysághoz, kit kell majd keressek a határozat miatt. Végig teljesen normálisak, jófejek voltak. Pedig már attól féltem, hogy morogni fognak, miért hívtam őket, mikor nincs sérült és a faszi is elismerte. (ehhez képest rá egy hétre megint törtek bp XIII-ban, ott a másik el sem ismerte, 40 perc várakozás után jöttek, nem csinált semmit a másikkal, pedig egyértelműen tábla alól jött belém, azóta is a kapitányságon az ügy...)

 

A másik, ma esti történet: JET kútról kanyarodom ki este fél 9 körül a 2-esre Bp irányában. Láttam, hogy a szemben levő lámpa Bp felől Vác felé piros, a balra a kútra kanyarodók lámpája zöld, na mondom akkor nekem zöld van (nem láttam jól a sajátomat), nosza. Aha! Azonnal kék villogó a hátam mögött, na mondom akkor mégsem volt ződ :( Fiatal csaj egy sráccal:

 

Rendőr: jó estét

FSO Papa: jó reggelt...izé, jó estét :)

R: tudja miért állítottuk meg?

F: Sajnos, nem.

R: igencsak piros lámpa mögül kanyarodott ki.

F: Ajajj, ezt benéztem rendesen...

R: Nem fáradt túlságosan? vagy esetleg alkoholt fogyasztott? (mondjuk előtte fél órával ébredtem, jöttem dolgozni, nyilván látszik rajtam az egész heti fáradtság)

F: Nem, most ébredtem, munka stb (itt gondoltam, jön a szonda, de nem! meg sem fújattak...)

R: jó, nem akarunk mi túlságosan megbüntetni, de valamit muszáj. 2000Ft helyszíni bírságot elfogad??

F: persze, természetesen (zsebembe nyúlok)

R: nem, nem most kell fizetnie, postai csekken

F: ja, tényleg (tényleg nem esett le, ritkán vagyok megbírságolva)

R: foglaljon helyet a kocsijában, ne fázzon, gyorsan kiállítjuk a papírokat.

 

2 perc alatt megvolt. kiszállok:

 

R: parancsoljon, és vigyázzon azért, ha fáradt, nehogy esetleg balesetet okozzon. Nem piros lámpát írtam rá, hogy ne kapjon pontot. 

F: köszönöm, hogy nem büntetett meg jobban.

R: viszlát és további jó utat!

 

Ilyen örömmel még nem fizettem be büntetést. Ez tényleg elérte a hatását, mostantól jobban fogok figyelni. A hozzáállásukon pedig le vagyok döbbenve - pozitív irányban.

ja és a rendőrlány igen csinos volt :)