Ali Ttaik-al-Rep Creative Commons License 2005.01.30 0 0 427
Rendben, rendben, jön az újabb. :)

légifotótérkép

Akkor építsünk villamosvonalat!

A felső képen a terület "hangulata" látható, tehát egy egyetemváros, parkban. A kép jobb felső sarkában egy kicsit látszik a mellette fekvő lakótelep, az kevésbé, hogy elég durva szintkülönbségek vannak. A kettő közt ma van egy iparvasút, ez az alsó képen barna szaggatott vonallal került feltűntetésre, én a fotón is megtalálom, de gyakorlatilag láthatatlan. :( A térképen a bal felső sarokban található szerpentines útszakasz még nem létezik, de legalább mutatja, hogy nem vicceltem a szintkülönbséggel. A két kép most közel azonos tájolású. Kiindulási pontként a kör alakú épületet, illetve a sorban egymás mellett álló hat kollégiumi épületet lehet keresni.

A térkép kb. 1x1km-es területű.

Az alapfeladat: az iparvasút villamosvonallá átépítése tervezett, ebből kellene az egyetemi városrészhez kiágazást találni. (A légifotón a felső képfél közepétől kicsit balra látható az összenőtt épületcsoport, oda el kellene jutni.)

A fentebb említett terepviszonyok miatt az iparvasútból csak a kép jobb alsó sarkánál lehet kiágazni, a kezdőpont fix. Ahol az út és a vasút találkozni látszik, az létező felüljáró, utána a feketével ki nem húzott utacska a régi út nyomvonala, ettől jobb nem nagyon van.

Rátok van bízva, hurok, fejvégállomás, stb. :)

Nehezítések:

* A kép bal alsó sarkán távozó út felé meghosszabbítási lehetőséget kellene biztosítani távlatban (egyvágányos is lehet).

* Csak extrém sportolóknak és tervezőknek a fenti meghosszabbítás Desiro jellegű vasúti járművel az iparvasút felől legyen elérhető (ez a teljes nyomvonalat befolyásolja).

Itt terepakadály a fotó bal alsó sarkában látható dombocska, a térkép kicsivel nagyobb területet fog át, itt látható egy köríves és egy egyenes út középtől balra és le, ezek kerülik a dombot.

/a/