balidog Creative Commons License 2005.01.26 0 0 325

Az egy napos javai kirándulás 200 dollár/fő. 1 óra az út repülővel a Yogyakartáig. Hajnali 5-re jöttek értünk a szállodába. A Mandala Air-rel mentünk, ez a gép nagyon jó állapotban volt azokhoz a gépekhez képest, amiket láttunk a reptéren. :))

A kirándulásban a VIII. századi Borobudur buddhista templom megtekintése van benne, aminek a tetejéről gyöngyörű a kilátás. Álítólag, ha a kicsi rések valamelyikén befér a kezed és eléred a buddha szobrot szerencsés életed lesz. Nekünk ezt a buddhista idegenvezetőnk elfelejtette mondani. Viszont a Balin lévő idegenvezetőnknek aki katolikus volt ez volt az első kérdése, mikor kiszálltunk a repülőből. Szóval mi ezt kihagytuk. :))

Ezután egy ősi hindu templomot néztünk meg a neve asszem Prambanan. Majd elvittek minket ebédelni egy étterembe, ez benne van az árban. Délután a Szultán Palotájába vittek minket, na erről elötte ódákat zengett az idegenvezető, talán ezért többet vártam volna, de csalódás volt. Majd elvittek minket egy batikműhelybe, ahol megnézhettük a munkafázisokat is és lehetett vásárolni az üzletben. Majd még következett volna a Borobudur próbatemploma, de ez mi a szakadó eső miatt csak az autóból néztük meg.