vfo Creative Commons License 2005.01.26 0 0 595
Fordítsátok arcotokat a szélbe!
David Minor, 1987. április 6. Megjelent a Derek Prince Ministries gondozásában

(Az eredeti angol szövegből Németh S. Judit nyers fordításban olvasta fel 1989. október 5-én, az akkori Ganz Műv. Házban, a Hit Gyülekezete vidéki vezetőinek tartott összejövetelen. Az alanti szöveg az eredeti szöveghű fordítása)

Isten Szelleme azt mondja nektek, hogy a Szent Szellem szele fúj az országok fölött. Az Én gyülekezetem viszont nem vesz igazán tudomást erről a szélről.
Mint ahogy a ti országaitokban nevet adtok a viharoknak, Én is nevet adtam az enyémnek. Így szól: AZ ÚRNAK SZENTELTETETT.
Mivel nem értik, mi történik, az én népen sok tagja megpróbál menedéket keresni az Én viharom elől; de ha ezt teszik, nem kapnak részt az Én munkámban. Mert ez a szél azért támadt, hogy fújjon minden olyan intézményben, amit az Én nevemben építettek. Aki része bármely olyan intézménynek, vagy munkának, amely az Én nevemet felcserélte a sajátjával, összetöretik az Én viharom ereje által. Ezeket a munkákat és intézményeket el fogom söpörni, mint kártyavárat a viharban. Azok a szolgálatok, amelyek nem az Énelőttem való egyenességben állnak, összetörnek és elbuknak.
Ez az Én viharom. De az emberek kísértést fognak érezni, hogy mégis az ördög munkájának tulajdonítsák. Mégse hagyjátok magatokat félrevezetni. Ez az Én viharom. Az Én Egyházam mostani állapotát nem tudom és nem is akarom tovább tűrni. Szolgálatok és szervezetek fognak megrázkódni és az Én viharom által tönkremenni. Még ha egyesek el is akarnának bújni az Én szelem elől, nem menekülhetnek. Ez a szél az élet minden területén ellenáll nekik, és körülöttük minden szétporlik. De soha ne felejtsétek, hogy ez az Én viharom, azt mondja az Úr. A forgószél erejével fog megérkezni és látszólag csak pusztulást hagy maga után. De az Úr azt mondja: „Forduljatok a szél felé és hagyjátok, hogy az arcotokba fújjon. Mert csak az nem pusztul el, ami Tőlem van.” Értsétek meg, hogy ennek meg kell lennie!
Egy következő vihar! Ne ijedjetek meg, ha az Én viharom újra kitör. Nem olvastátok, hogyan fújt az Én lehelletem a száraz csontok völgye fölött? Ez a vihar ugyanolyan hatalmas lesz, mint az első és ennek is lesz neve: ISTEN KIRÁLYSÁGA!
Ez fogja elhozni az Én uralmamat, az Én rendemet és az Én erőmet. Ez a szél magával hozza a természetfölöttit. A világ ki fog nevetni titeket az első vihar pusztításai miatt, de ennek láttán el fog némulni. Mert ez a vihar hatalommal és erővel csodadolgokat fog az Én népem között létrehozni és a nemzetekre Isten félelme érkezik el.
Az Én hatalmamnak e megnyilvánulásai idején az Én népem készen fog állni, azt mondja az Úr. Mert az első vihar által, ami már el is jött, el fogom söpörni a kevélységet, a testi kívánságokat, a kapzsiságot, a versengést és a féltékenységet, s úgy fogjátok magatokat érezni, mint ha összetörve a földön feküdnétek, de hát nem olvastátok, hogy: „Boldogok a szellemükben szegények, mert övék a mennyek országa”? Az Én szellemem fogja az Én országomat megvalósítani és nyilvánvalóvá tenni.
Tudjátok meg azt is, hogy sokan fogják megkísérelni, hogy elrejtőzzenek a mostani szél elől, de szeretnék majd, hogy a következő magával ragadja őket. Ezeket a második vihar el fogja söpörni. Csak annak, aki a mostani szélbe fordítja az arcát fog megengedtetni, hogy a következő hordozza őt. Ébredésre vágytatok: jelek és természetfölötti csodák után. Ti és a ti nemzedéketek meglátjátok, de mindez akkor jön, amikor Én rendelem azt, mondja az Úr.
Abban az állapotban, amiben az Egyház ma van, képtelen az Én hatalmam edényévé válni. Ha viszont odafordítja arcát az Én szentségem szelébe, megtisztul és elváltozik, hogy visszatükrözze az Én dicsőségemet. Ez az Isten háza fölötti ítélet kezdete, de nem a vége. Ha eljön a második vihar és begyűjti az aratást, akkor fog eljönni a vég.

Előzmény: Báthory Ödönke (594)