krisztina0726 Creative Commons License 2005.01.25 0 0 66

Padlizsánsaláta

Hozzávalók:

6 padlizsán

2-3 evőkanál tahini (szezámkrém)

kb. 4 evőkanál olívaolaj

6 meghámozott, kimagozott és felkockázott paradicsom

2 nagyon apróra vágott, zamatos újhagyma

1 csokor nagyon finom aprított korianderzöld

ízlés szerint citromlé (legalább 2 citrom leve)

Forró sütőben szárazon süssük meg a padlizsánt, míg a héja meg nem feketedik és kicsit meg nem szenesedik. Vágjuk félbe, kaparjuk ki a puha belsejét, amit nyomjunk ét finom szitán, hogy kicsöpögjön belőle a nedvesség. Az átszűrt padlizsánpépet és a tahinit tegyük robotgépbe, és durván keverjük össze. Öntsük át egy tálba, keverjünk hozzá citromlevet és olívaolajat (ne legyen nagyon híg). Adjuk hozzá a paradicsomot az újhagymát és a koriandert, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Éjszakára tegyük hűtőbe