krisztina0726
2005.01.25
|
|
0 0
66
|
Padlizsánsaláta
Hozzávalók:
6 padlizsán
2-3 evőkanál tahini (szezámkrém)
kb. 4 evőkanál olívaolaj
6 meghámozott, kimagozott és felkockázott paradicsom
2 nagyon apróra vágott, zamatos újhagyma
1 csokor nagyon finom aprított korianderzöld
ízlés szerint citromlé (legalább 2 citrom leve)
Forró sütőben szárazon süssük meg a padlizsánt, míg a héja meg nem feketedik és kicsit meg nem szenesedik. Vágjuk félbe, kaparjuk ki a puha belsejét, amit nyomjunk ét finom szitán, hogy kicsöpögjön belőle a nedvesség. Az átszűrt padlizsánpépet és a tahinit tegyük robotgépbe, és durván keverjük össze. Öntsük át egy tálba, keverjünk hozzá citromlevet és olívaolajat (ne legyen nagyon híg). Adjuk hozzá a paradicsomot az újhagymát és a koriandert, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Éjszakára tegyük hűtőbe |
|