topik-maci Creative Commons License 2005.01.23 0 0 1208

 

Tisztelt Fórum olvasók!

 

Az alábbiakban tanú úr " regényének " folytatását olvashatják vastagon szedett kommentárjaimmal együtt.

 

topikmaci

 

 

 

Amikor befogadott minket Virga Miklós, hát volt dolga bőven. Sok sértett, sérült, sebzett tesó fordult hozzá pásztorlásért.

Én úgy-ahogy elvoltam, gondoltam, nem fárasztom őt, foglalkozzon inkább azokkal, akikkel fontosabb. ( Azóta a fórum olvasóit fárasztja. Gondolom a moderátor úr már pásztorolta Önt néhányszor. ) Ami az én sérüléseimet illeti, azok nem nagyon gyógyultak be, ( A hitetlenek fogják begyógyítani, úgy gondolja? ) vagy csak nagyon lassan, de újabb sérülés ott már nem ért.

Ez volt az a gyülekezet, ahol, a legjobban éreztem magam a HGY-ben. ( De azért, ha igazán “őszinte”, akkor ott se volt jó, vagy tévedek? )

Aztán hozzánk is jöttek a vendégszolgálók: például Ruff Tibor, Illés Kornél, Szekeres György, Nagy József, és akiről álmodni se mertünk: Németh Sándor! ( Az óvodások nem is tudnak. Álmokat álmodni a vének szoktak, a többi csak fantázia ) Aztán valahogy tőlünk is kerültek be emberek az elmére ( Fontos része a testnek. A másik fontos szolgálat a Messiás testében a szív - és érrendszer. Oda is érdemes beépülni, nem csupán az elme – és idegrendszerbe ), és azt mondtuk, hogy a HGY-nek semmi köze ahhoz. Szóval teljesen HGY-kompatibilissé váltunk. ( Ez nem inkább akkor történt meg, amikor Virga úr folyamatosan alárendelte magát Németh úrnak és ezt Németh úr elismerte? )

Jött az ötlet, hogy építsünk egy saját ingatlant. ( Nagyszerű. Azóta már akár több százmilliót is érhet. Sikerült már eladni? )

Aztán Szanitterék is építkezni akartak. SzZ javaslata: építkezzünk együtt, aztán használjuk közösen. ( Ez is megoldható lett volna )

Erre futótűzként terjedt a felháborodás az emigráció köreiben. ( Remélem voltak Önök között tűzoltók is ) Így hát külön-külön kezdtünk építkezni, a város szélén, egymástól két buszmegállóra. ( Az egyik lehet, hogy egy gyógyító szolgálat központjává válik majd. Lásd. Kórház a város szélén, a másikból lehet még akármi is )

Kb. egy időben kezdtünk. Mi ’99 novemberben avattunk, ők öt évvel később. Igaz, az övék nagyobb. ( A kisebből lehet egy szép iskola, vagy egy nem állami postahivatal, vagy akár egy új, városi börtön is. )

’98 augusztusban hallottam egy haveromtól, hogy “Pesten, a vezetésben van egy kis ellentét.” ( Nem a vezetésben volt az ellentét, hanem a vezetéssel szemben )

Biztos voltam benne, hogy az a kis ellentét el lesz simítva ( ebben biztos is lehet ) , mégpedig úgy, hogy az Ervinék térden állva könyörögnek a Sándornak, hogy bocsásson meg nekik. ( az Örökkéélő előtt kellene térden állva könyörögni, vagy talán nem? ) Ezután a Sándor majd nagylelkűen megbocsát. ( a bűnbocsánat tehát már nem is szükséges? Persze igaz, nem is biztos, hogy az esetükben ez már működne )

Mindenki ezt gondolta, aki egy kicsit is ismerte a viszonyokat. ( csak az gondolta ezt, aki csak kicsit ismerte a viszonyokat )

Így mondták nekem. Előzmény is volt, csak akkor nem vettem észre:Nagy József vendégszolgált, aztán a kiválasztottak , meg ő elvonult egy zártkörű “szeretetvendégségre”. ( ez volt az előzmény? ) Akkor már a Józsi hintette a dolgokat, pedig még semmiféle TV riport, vagy újságcikk nem látott napvilágot.

( Mislé Slomoh 8, 12 és 8, 25 Én bölcsesség lakom az eszességben, és a megfontolás tudományát megnyerem. És mielőtt a hegyek leülepedtek volna, a halmok előtt születtem. )

Közben a kapcsolatok sajnos nem lettek rendezve, csak mindenki úgy tesz mintha… Szóval ez a feszültség még terheli az együttműködést. Egyesek időközben besokalltak, ők most “Pestre járnak.” ( Ők teszik jól. Persze csak akkor, ha rendezni is próbálják a helyiekkel való viszonyt, de ez mégsem sikerül. Ha piszkálják az embert a helyi gyülekezetben ( ok nélkül ), akkor a nagyobb tekintély alá való menekülés a járható út ( ha van. Ebben az esetben van. ) Oda viszont be kell épülniük, és jó bizonyság kell hogy legyen róluk, hogy nem kóborló, lázadó emberek, akik igazából egyetlen munka, vagy gyülekezeti tekintély alatt sem tudnak hosszabb ideig megmaradni.)

 

 

Előzmény: tanú (1122)