fornit1 Creative Commons License 2005.01.22 0 0 86

i 98 ban voltunk Thassoson. (Limenariában) Nagyon szép hely volt, erős kéztetést is érzek, hogy ismét átnézzem  a Thassosi képeket. Anno a Jorgos travellel voltunk (vissza is hoztak, bár én még maradtam volna) busszal. Limenariátol nem messze van a Metalia beach, ahol egy német bánya működött a század elején és ami  a tengerbe letelített bányászati mellékterméktől érdekes nagyon. Olyan mintha valami vas szerű, összefüggő kőzeten jártam volna a vízben. Az egész öblöt csak a sirályokkal kellet megosztani.
A szigettúra akkor az érdeklődés hiányában elmaradt, rajtunk kívül csak 4 fő jött volna, ebből 2en voltak összesen kb5 v 6 évesek. Ezt mindannyian nagyon sajnáltuk, nem tudom az a busznyi ember miért ment el Thassosig pl Asprovalta helyett, ha csak a parton lennének, és nem kíváncsiak a szigetre. Theologosba elmentünk taxival, ez a sziget belsejében fekvő település nagyon szép volt a kőpalatetős házaival. Visszafelé 1 órát vártunk a buszra, pénzt a sofőrnek, no ticket, viszont majdnem házig visz, és ezért a Limenáriai buszmegállót is elkerülte. A környéken lehetett sétálni az olajfaligetekben, és a kastélynál, amit azóta már felújítottak. (Akkkor lakatlan volt.)
Amit nem szabad kihagyni az a zölddiós méz!

Az apartmanunkban ki volt függesztve a hivatalos árlista, nekünk az iroda háromszoros áron adta ki(bár ma már ez is feleakkora mint a mai árak.), úgyhogy aki magánúton keresgél, kb ekkora árrésre is számítha