Állományjavító Creative Commons License 2005.01.21 0 0 1140

Solymosinál nagyon tetszik ez a "pártdemokrácia kiszélesítése". Asszem hallottam már ilyet, nem tudom hol, de akkor talán olyasmit mondtak, hogy a"az eddiginél is demokratikusabbá kell fejleszteni, tovább tökéletesíteni a pártdemokráciát". Alighanem Solymosi is ugyanonnan hallotta, ahonnan én. Hiszen nem fiatal ember.

 

Ez valami olyasmit jelentene, hogy eddig nem volt elég széles a pártdemokrácia? Afféle szűkebb demokrácia volt tehát? És ki és hogyan érte el a demokrácia szűkítését, korlátozását a párton belül?

 

Hiszen a hivatásrendi tagozatok és az orbánbanyák nőegyletei tökéletesen lefedik a társadalmat, a pártokfölötti szövetséget a nemzettel, a nemzetért. Minden társadalmi csoport szorgos egyetértésben munkálkodik a közjón, melyet a karizmatikus vezető tár fel, gondosan ügyelve a szövetség sejtecskéinek összhangjára, hogy a megfelelő ember kerüljön a megfelelő helyre.

 

Miképp a test egyes részei, létük az engedelmes összeműködéstől függ, és természetesen engedelmeskednek a főnek, mely összehangolja működésüket.

 

A szabadság kis körei, az öntevékeny és spontán szerveződő polgári körök eközben a magánéletet szervezik, apró-cseprő eseményekkel gazdagítva a közös naplót, feljegyezve a jobboldali hentesek és zöldségesek nevét, ami majd jó lesz a választásokra.- Átengedik a gyalogosokat a zebrán és nótafát választanak. Az anyókák meg kötögetés helyett újra betűvetést tanulnak, hogy kör-sms-eket tudjanak írni.

 

Felemelt fejjel járhat saját országában, aki ennek a pojácának nem hányt a szemébe, ha módja volt rá?

 

A jobboldali pártok szétesése "katalizátorának", mint Solymosi írja.