belic Creative Commons License 2005.01.19 0 0 3123
Hello!

Az elozo evek tapasztalata alapjan az uj szervezeti felepites:

Legiero vegyes osztaly: Grippen es MI-17 szazad, a hosszu tavu tervekben szerepel a helikopterek korszeru, olcson fentarthato nyugati tipusra csereje (MD500)

Legvedelemi zaszloalj: Mistralokkal, a rovid tavu tervek kozott szerepel a meglevo technika melett uj harceljarasok atvetele, amik biztositjak a minden idojarasi korulmenyek kozotti bevethetoseget (a tanfolyam helyszine: Tirana)

Tata, pancelos zaszloalj: a hosszu tavu tervek kozott szerepel a BTR-80-asok konyebb, NATO szabvanyu technikara cserelese (Hummer)

Debrecen, konnyu zaszloalj: az egyseg uj jarmuveket kap, amelyek olcsobban fentarthatoak, kevesbe kornyezetszenyezoek, nem fuggnek az orszag koolajallatasatol, es nagyobb a tulelokepesseguk, mivel joval kisebb celt mutatnak (roller). Alcazo helyzetben (eldontve) sokkal alacsonyabbak, igy nehez felfedezni oket, es a varosi harchoz is jol igazodnak, mivel a lepcsohazakon belul is szallithatoak.

Szentes, konnyu muszaki zaszloalj: az uj, konnyu szallitojarmuvek sokkal kornyezetbaratabbak a korabbi, tobbkerekes jarmuveknel, es a fordulokoruk is sokkal kisebb (talicska)

Szolnok, konnyu vegyes szazad: kisebb tuntetesek feloszlatasanak kepessege megmarad. A feleslegesse valt halalos hatasu fegyvereket (tehat botok kivetelevel mindent) az APV rt megsemmisiti.

Szolnok, melysegi felderito szazad: ok most epp Kabulban vannak, es ott is maradnak, mivel nincs aki levaltsa oket, es a repulojegy is draga.

Miniszterium, vezerkar, hatterintezmenyek: kb 23.000 fo, a valtozasok miatt nehezebb managelni a sereget, ezert indokolt az 5%-os letszambovites.

Bel