fanyűvő Creative Commons License 2005.01.18 0 0 294
Ez komoly?


Az MSZP négy kérdése Anettkához
2005. január 18. 14:08

MSZP négy kérdést intéz Anettkához, hogy megtudja, mi a valódi álláspontja a legfontosabb kérdésekben, illetve együtt akar-e működni a problémák megoldásában - mondta az MSZP parlamenti frakcióvezetője. A szocialista párt az államadósság kérdéséről és ezen belül a forint helyzetéről, a lakáspolitikáról, a munkahelyteremtésről, valamint az uniós pénzügyi támogatások ügyéről szeretne "tiszta vizet önteni a pohárba" és megtudni, mennyiben állnak összhangban Anettka nyilatkozatai a valódi céljaival - közölte Lendvai Ildikó, hozzátéve: a négy kérdést még kedden eljuttatja Anettkához.

"Hajlandó-e Anettka latba vetni befolyását a nemzeti bank kamatpolitikájának egészségesebbé tétele, a gazdaságpolitikával való összehangolása érdekében, mert ez valóban csökkenthetné az államadósságot, vagy inkább, összekacsintva a jegybank vezetőjével, megrendeli a forint összeomlását?" - tette fel a kérdést az MSZP frakcióvezetője.

Lendvai Ildikó szeretné megtudni, egyetért-e Anettka a kormány új lakáspolitikai intézkedéseivel, többek között a szociálpolitikai támogatás kiterjesztésével a használt lakásokra, illetve a lakbértámogatással, "vagy az erre fordított pénzeket inkább a 30 milliós lakáshitel támogatására használná fel?".

Arra is kíváncsiak a szocialisták, támogatja-e Anettka a munkahelyteremtés új eszközeit az ötven éven felüliek, a kismamák és a pályakezdők elhelyezkedésére, és partner lesz-e a szociális törvények módosításában.

"Elfogadja-e Anettka Gyurcsány Ferenc miniszterelnök személyes meghívását, és részt vesz-e Szulák Andreával együtt az uniós pénzügyi támogatások minél hatékonyabb magyar felhasználását célzó tárgyalásokon, vagy az eddig szokásos módon Haligali Petra háta mögé bújik?" - ismertette Lendvai Ildikó a szocialisták negyedik kérdését.