M62 265 Creative Commons License 2005.01.16 0 0 259

Ja, nagyon kemény lent sétálni a metróállomás méretű tárolóhelyen... Mostantól nem kételkedek, hogy valóban lett volna-e itt atom.

Egyébként a hely még a legújabb kiadású turistatérképen sem volt rajta; gyakorlatilag véletlenül találtunk egy - a térképen nem jelölt - utat, hát' bementünk rajta :) Egyébként, aki teheti, feltétlenül nézze meg a helyet (ugye persze csak kerítésen kívülről különben magánlaksértést követ el vagy valami ilyesmit, no meg a biztonsági őrök fenékbe billentenek. :) Azok az őrök, akik már megint úgy 30 m-re tőlünk császkáltak és nem szúrtak ki....

Magán a bázison van egy kis lakótelep, sok-sok kicsi bunker (talán vmilyen kiszolgáló létesítmény). A 3 rétegű (+1 drótkerítést mostanság telepítettek, gondolom, hogy az állatok ne a szögesdróton akadjanak fel). A kerítés mentén körbe őrtornyok pici ablakokkal, épp hogy ki lehetett dugni rajtuk az AK-t :-)

Maga a föld alatti raktár: szimmetrikus elrendezésű, 2 "nagy" kijárattal + min. 1 vészkijárat. A 2 végén a képeken látható rakodó van. (Ezek tetején még lóg némi álcaháló.)

A bejárat kb. 2*2 m-es, és vagy 35 centi vastag acél ajtó. (Közvetlen mellette egy menekülőjárattal). Aztán mégegy ugyanilyen ajtó. Bemész, és eléd tárul egy kis metróállomás.... Le lehet menni egy létrán kb. 3-4 méternyit. Itt szét volt fújva 3-4 poroltónyi hab, viszont tűz nyomai nem látszottak. Innen nyílik több nagy terem (mindegyikben 1-1 páncélszekrény), ezekből van kb. 4. Többnyire tolóajtóval nyílnak. Eljutsz az "irodákba" (Mindenhol megvan a linóleum, szép friss érintetlen minden... Félelmetes, olyan feelingje van, hogy az jutott eszembe, hogy ha ezek visszajönnek holnap, holnapután már üzemelhetne a bázis! Az "iroda-folyosó" végénél elektromos helység, minden teljesen érintetlen, minden vezetékezés sértetlen; kapcsolási rajzok a szekrényekben... Következő helységben az aggregátor: mintha tegnap használták volna! Szép új festésű motor, kicsit csöpög róla az olaj...  Ami még döbbenetes azok számára, akik járkálnak bázisokon: kinyitsz egy ajtót, és NEM nyikorog! Az ilyenektől félelmetes a hely...

Azt hiszem, ha valaki atomot akarna MO.-ra dobálni, meggondolnám, hogy a metróba menjek-e, vagy Tótvázsonyba...

Előzmény: Hpasp (258)