Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1323
1. Együttműködés a Gulyásfesztivál Egyesület és a Szalon Netegyesület között:

Valóban nem lehet mondani, hogy a szimbiózis túl szoros lett volna, mint ahogyan többen előttem utaltak rá, a többi 498 aktív egyesülettel sem volt ez másképp, mint ahogy nem is kell. Minden egyesületnek saját céljai vannak, ezen túl maximum van néhány közös pont, néhány közös program, amin vállvetve vesznek részt, és csak elenyésző az olyan program, amit közösen szerveznek (mint pl a "Találjuk ki Szolnokot" amit a szalon a mozis egyesülettel közösen csinál). Szóval ezen a "Találjuk ki Szolnokot" rendezvénysorozaton kívül Szolnok városában kevés olyan gyümölcsöző együttműködést lehetne felmutatni, mint amilyen a gulyásos és az internetes egyesület között eddig volt.
Soroljuk fel az elmúlt néhány év kapcsolódási pontjait:

- Ott vagyunk a gulyásfőzésen magán hol egy, hol több bográccsal, ilyenkor kóstolgatás közben meglátogat bennünket és kedélyesen elbeszégetünk Csányi Sanyival a város és a fesztivál ügyeiről-bajairól, de ami ennél fontosabb, minden évben, szerény lehetőségeinken belül (itt a netfórumokon és a honlapjainkon) reklámozzuk magát a rendezvényt: "ekkor és ekkor lesz", "ennyien és ennyien megyünk", ilyen és ilyen jól sikerült", "képek a megadott linken", stb.

- Valóban a mi jelölésünkre (értsd: az egyesület írásos ajánlatára került a jelöltek közé és) nyerte el Csányi Sanyi az Ezüst Pelikán díjat. Tegyük hozzá teljesen megérdemelten, és ezt most nem "orr alá dörgölés"-ként hoztuk fel argumentumnak, de valóban, ez is egy kapcsolódási pont.

- Az egyesület minden rendezvénye nyitva áll a gulyásegyesület tagjai számára, ha egyszer-egyszer eljönnek majd valamelyikre, annak nagy ovációval adunk hangot, annak is nagyon örültünk, hogy feliratkoztak a "talaljukkiszolnokot@primlista.hu" című levelező listára.

- Előfordult, hogy a egyik rendezvényünkön (a téma a turizmus volt) Csányi Sanyi volt az egyik meghívott vendég (guylyásfesztivál- és egyesület elnöki minőségében), s egyúttal ő volt a házigazda is, mivel ő biztosította a rendezvényhez a helyiséget. Később egy másik rendezvényünkhöz is (ez pedig a szolnoki sajtódemokráciáról szólt).

Hirtelen ennyi jutott eszembe, ezek után nem igazán értem, hogyan merülhet fel egyáltalán, a kérdés, hogy az együttműködést elutasítottuk. Ja, eszembe jutott még egy együttműködési szándék, mely komoly dolog lett volna ha sikerül, hangsúlyozom:EGYÜTTMŰKÖDÉSI SZÁNDÉK. Szóval:

- 2003 elején, amikor a Széchenyin (a döntetlen eredmény miatt) pótválasztást kellett kiírni, megpróbáltunk volna egy közös civil jelöltet állítani. Ez ügyben a Szalon akkori vezetése azokat az egyesületeket kereste meg, melyek tudomásunk szerint a legaktívabbak voltak, név szerint a Rotaryt, a Városvédőket, és a Gulyásfesztivált, Csányi Sanyival magam beszéltem. Aztán sajnálatos módon a Szalon egyesület tagsága egy rózabeli közgyűlésen, (nem utolsósorban Sarkany akkori tagtársunk vehemens opponálása eredményeképpen - de erről már máshol beszéltem) leszavazta a javaslatot, így kénytelenek voltunk a többi egyesületnek "sorry"-t mondani. Remélem, jövő nyáron, talán a "Civil Kurázsi Egyesülettel" kibővülve létrejöhet majd egy ilyenfajta együttműködés, és ezt a legkomolyabban mondom (az engedetlenek azt hitték a szolnok.hu-n, mikor erről beszéltem, hogy megint Sarkannyal gúnyolódom, pedig nem.)

2. Az együttműködés megtagadása:

Kár, hogy IceWall nem fejtette ki részletesebben mire is gondol, így hogy ennyien nekiestünk, szerintem már nem is fogja. Én ugyan egy konkrét sztorira, mikor nemet mondtunk, emlékszem, pontosabban csak rémlik valami, mert nem voltam ott, csak tibra említette, így nem bántam volna, ha ő hozakodik elő vele, de még megteheti, én tehát most csak nagyon vázlatosan említem meg a dolgot, remélem majd tibra (és esetleg IceWall, ha ez az oka hozzászólásának azért, ha más, akkor azért) kijavít.

Szóval történt egyszer, úgy másfél éve, az első Civil kavalkádon, (mely természetsene még egy a vállvetve kapcsolódási pontok közül), hogy a Gulyásfesztivál Egyesület másik vezetője, nevezetesen K. Andor azzal a kéréssel fordult Sz. Tibor Netegyesületi elnökhöz, hogy valami városi civil honlapot ők akarnak létrehozni, és hogy ezügyben van némi redundancia (átfedés), mármint hogy a Netegyesület is ezen fáradozik, lennénk szívesek betagozódni őalájuk, vagy valami ilyesmi, mondom, az érintettek majd pontosítanak.
Na erre mondott tibra határozott "NEM"-et, annak tudatában, hogy a szalonban van elég informatikus-honlapszerkesztő szagértő, és mivel mi már évek óta űzzük a dolgot több-kevesebb sikerrel.
De ami a legfőbb, hogy K. Andor ezt az ajánlatot nem Gulyásfesztivál nevében, hanem valami em-szí-o-net marketing Kft nevében tette, ha emlékezetem és megítélésem nem csal. Ha igen, akkor elnézést kérek és akkor felkérem az érintetteket, folytassák potosítva a történetet!
Előzmény: IceWall_ (1316)