CSerfa Creative Commons License 2005.01.14 0 0 1139

Belll!

 

Szerintem te nem adakozol, hanem jókedvűen, tudatlanul tékozolsz. De a tékozlás nem igazságos ám! Nem igazságosak a ti adománmyaitok! Adakozni, ha a Bibliát nézzük, a szegényeknek kell. Másnak nem, különösen nem azoknak, akik gazdagabbak, mint akik adnak. Az adakozás mindig a szegények irányában történt és cél a Bibliában.

 

Ha vannak is, akik tékozolnak, és közben jól járnak, ez bizonyára véletlen egybeesés. Esetleg rosszabb, valami mágia, bemesélik neki, és elhiszi (hitre jut), hogy ő meggazdagszik, többre jut, hogy ad. Ha ezt hiszi, meglesz neki. De mi lesz azzal, aki ráveszi, hogy igazságtalan (istentelen) célokra adakozzon? Szóval, ha valakinek bemesélik, hogy ezt, meg azt tegye, és így, meg úgy jár, ez bizony inkább hitetés, igézés, akkor is, ha működik (Pál is tényként említette az igézést).

Nem mondom, hogy nem működik ez az adjatok, és kaptok, de, hogy igazságtalan a Hgy adományszedése, ezt mondom. Ahogy a tizedeitek szedése-elfogadása is az.

 

De ne gondold, hogy mindenki jól jár, aki adakozik. Lehet, hogy Isten kedveli az igzságtalan dolgokra adakozót, és nem adja oda ravasz tévelygők tanításának, hanem az illető szegényedik.

 

Aztán persze van, aki erős marad, szemét farkas, szertejár, és áldozatait fosztogatja, és búcsúcédulákat vesz, elismerést a Hgytől is akár, és imáitokba foglaljátok, megemlékeztek róla, mint csudaistenes ember, mert tizedei, adományai rengeteg feleslegéből persze mindig elölülőiteknél vannak. És ezek a ragadozó farkasok, kik kincseket gyűjtenek az utsó időkben persze példányképeitek, mennyire szereti Isten a jókedvű adakozót. Holott a Biblia szerint jaj neki.

Akit meg valóban szeret, arról hallgattok.

 

CSerfa

Előzmény: belll (1137)