Hitet Lenke Creative Commons License 2005.01.14 0 0 54

Beszélgetünk és szerintem nem nagyon lehet megkerülni a témát.

TEgyük fel az idegen kismama vállalja 105 m ft-ért (azt hiszem nagyánól ennyiben van hárm mesterséges megtermékenyités járulékos költsége, ami a családokat terheli). A baba elvetél, meghal. A pénz ilyenkor visszajár? miből? Az alku ugy szól, hogy ez a fizető kockázata és akkor elbukta a pénzt? És ha a dajkamama hibájából történt a baleset? Pl. ő okozott egy autóbalesetet, ami miatt megtörtént a dolog...? (persze ez csak fikcicó, de a beszélgetéshez hozzátartozik)

akkor perre mennek...? Miből fizeti az vissza, aki azért vállalkozott rá, hogy kcisit helyrehozza a családi kasszát?

Túlzottan nem vagyok tájékozott a témában, de amit olvastam róla, vagy láttam az úgy történt, hogy az összeget letétbe helyezték és csak akkor adták át, amikor a béranya átadta a gyereket.

Ha a baba elvetél vagy meghal, akkor nyilván nem fizetnek érte. Illetve lehet megállapodni valamiféle "fájdalomdijban".

Visszafizetésről meg szó nincs, hiszen addig meg sem kapja.

Bár az is lehet, hogy valamit fizetnek előre, mondjuk 10-20 százalékot, az már szerintem marad.

Mindnezekre a kérdésekre én ugy gondolom, csakis akkor születikhumánus válasz, ha jó, emberi kapcsolat van az érdekelet felek közt és nem a törvény szabályozza a kapcsolatukat

Mint alább is irtam, a kettő nem zárja ki egymást.

Előzmény: Törölt nick (45)